Bli med Alex Rosén på pengejakt i SV-land

- Det er jo her penga sitter løst, sier stuntkomikeren før han får Erik Solheim til å dra fram lommeboka.

(Dagbladet): Pengene sitter kanskje litt løsere i SV enn i andre partier. Iallfall kan det virke sånn etter den siste tidas SV-skandaler. Det har også Alex Rosén merket seg, og i jakt på penger til sitt nye prosjekt oppsøkte han derfor partiets ekstraordinære landsmøte.

Pengejakten kan du selv se i videoen over.

- De har alle sammen en liten hallikrull med tusenlapper i lomma og den gir dem bort litt ukritisk til hvem som helst, sier Rosén inne i salen der SV i helga har vært samlet for å gjenreise partiet etter pengeskandalene.

Miljøminister og SV-topp Erik Solheim var heller ikke vond å be da Rosén kom på besøk.

- Hør med Audun - Har du cash? Jeg har hørt at penga sitter løst i SV om dagen, sier Rosén i møte med den tidligere SV-høvdingen.

Solheim svarer med å trekke fram lommeboka, før han kommer på at han kanskje ikke er rett mann å spørre.

- Lysbakken har kanskje mer, sier han.

Nettopp Audun Lysbakken er den ene SV-toppen som ikke deltar i Roséns stuntvideo. Den tidligere statsråden trengte kanskje all den tid han hadde tilgjengelig før landsmøtet.

Han må nemlig overbevise landsmøtet om at han er egnet som leder for partiet selv om han ikke hadde tillit til å bli sittende som statsråd.

Strømkampanje Pengestuntet ble gjort i forbindelse med en ny strømkampanje Alex Rosén fronter. I kampanjen, som starter tirsdag, spiller Rosén karakteren «Strømløser'n». I samtalen med Erik Solheim kom han også med gode råd, blant annet at alle skulle begynne å bruke mye mer strøm og dermed kjøre mindre bil.

- Du er nok ganske alene om det forslaget, svarte en lattermild Solheim.

Det er selskapet Miljøvakt som står bak kampanjen. De vil promotere sitt energidisplay eWave som kontinuerlig viser deg strømforbruket ditt. Håpet er at displayer skal bidra til å redusere strømforbruket med opp til 20 prosent.

- Denne kampanjen er en orginal måte å rette fokuset mot nordmenns ekstreme strømforbruk på. Pekefingeren funker ikke. Derfor må man gå nye veier for å få folk bevisste på strømforbruket sitt.  Også er jo «Strømsløser'n» Norges feteste fyr, sier Alex Rosén.

 DRAR OPP LOMMEBOKA:  Erik Solheim dro opp lommeboka og tilbød Rosén en femmer, men kom så på at Audun Lysbakken kanskje hadde mer å dele ut.
DRAR OPP LOMMEBOKA: Erik Solheim dro opp lommeboka og tilbød Rosén en femmer, men kom så på at Audun Lysbakken kanskje hadde mer å dele ut. Vis mer