Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen»

Blir «Farmen»-programleder

VGTV-profil Mads Hansen tar over etter Gaute Grøtta Grav.

TAR OVER «FARMEN»: Mads Hansen skal lede «Farmen» etter Gaute Grøtta Grav. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TAR OVER «FARMEN»: Mads Hansen skal lede «Farmen» etter Gaute Grøtta Grav. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Onsdag formiddag melder VG at Mads Hansen tar over rollen som programleder for «Farmen» etter Gaute Grøtta Grav.

- Jeg har vært kjempeheldig som har fått en så stor og prestisjetung jobb som dette. Jeg som egentlig bare er en «idiot» fra Lier. Du kan si mye om meg – men er det noe man ikke kan assosiere meg med, så er det gårdsdrift. Jeg tror heller ikke seerne kommer til å oppleve at jeg rir inn på «Farmen» i bar overkropp, sier VGTV-profilen til avisa.

- Dristig valg

Han skal lede sin første «Farmen»-innspilling i juli, på gården i Hønefoss. Videre forteller han at han ble svært overrasket da han ble spurt om han kunne tenkte seg programlederrollen.

- Dette her var vel veldig forutsigbart, de fleste så vel dette komme, sier han humoristisk på telefon til Dagbladet.

Han innrømmer at det nok kommer som en overraskelse på det fleste, og at han selv ble overrasket da han ble spurt.

- Hvorfor må du nesten spørre TV 2 om. Det er ingen tvil om at det er et dristig valg for TV 2, de hadde vel langt mer konservative alternativer, forteller han videre.

- Potensiell interessekonflikt

VG skriver at Hansen har kontrakt på to sesonger som programleder, og at han skal fortsette i VGTV. Hansen innrømmer overfor Dagbladet at det er store sko å fylle, når han nå tar over etter det man kan kalle en «Farmen»-veteran.

- Det er klart det er press, Gaute har vært med lenge, og det er et stort program. Jeg går til dette med en form for ærefrykt, og jeg kommer ikke til å bli noen ny Gaute. Jeg aner ikke ennå hvordan jeg skal gjøre det, annet enn å bare være meg selv, sier han.

Hansen er tidligere profesjonell fotballspiller, men har de seinere åra markert seg i «Spårtsklubben», samt som influenserkritiker på Instagram.

- Hvordan blir det å lede et realityprogram, når det ofte er slik influensere oppstår?

- Du kan jo si at det kunne vært en potensiell interessekonflikt, men heldigvis kommer de oftere fra program som «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach» enn «Farmen».

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

Grøtta Grav: - Originalt

Det var i februar at det ble kjent at Gaute Grøtta Grav gir seg etter 16 sesonger med «Farmen». Det bekreftet han selv overfor Se og Hør.

- Etter 16 sesonger med både «Farmen» og «Farmen kjendis» har jeg bestemt meg, jeg slutter med «Farmen» nå, og gleder meg til å jobbe med andre prosjekter, sa han i den forbindelse.

Mange forbinder Grøtta Grav med nettopp «Farmen», som har vært med siden han vant den første sesongen i 2001. Om Hansen som programledervalg sier han til Dagbladet:

- Mads er et originalt valg, og jeg ønsker ham lykke til. For seerne sin del håper jeg han tar programmet og deltagerne på alvor, for «Farmen» betyr mye for mange i Norge.

«Vinnerskalle»

Siden ble det også klart at han venter barn med kjæresten Cathrine Montero Moen.

Grøtta Grav ledet også «Farmen kjendis», men ga stafettpinnen videre til Tiril Sjåstad Christiansen i fjor. I disse dager spilles den femte sesongen av «Farmen kjendis» inn.

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til VG at valget falt på Hansen fordi han er en «vinnerskalle med et enormt rettferdighetsprinspipp».

Til Dagbladet forteller hun at hun er glad for å få med Hansen på laget.

- Jeg tror han kommer til å tilføre konseptet noe nytt. Han er en leken fyr med en sterk rettferdighetssans, som det blir spennende å se som dommer i tvekamper, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!