Lizzie Velasquez:

Blir hånet og latterliggjort av tusenvis i sosiale medier: - Dette unner jeg ikke min verste fiende

Hengt ut i ondskapsfullt bilde på nett.

TAR TIL MOTMÆLE: Lizzie Velásquez jobber aktivt mot mobbing. Etter at et hånlig bilde av henne dukket opp i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på Instagram-profilen. Foto: NTB Scanpix
TAR TIL MOTMÆLE: Lizzie Velásquez jobber aktivt mot mobbing. Etter at et hånlig bilde av henne dukket opp i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på Instagram-profilen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske Lizzie Velásquez var bare 17 år da hun snublet over et Youtube-klipp som hadde blitt sett over fire millioner ganger. Det het «Verdens styggeste kvinne» - og videoen var av henne.

Kommentarene under videoen var verre enn selve filmen, og det var tusenvis av dem.

Velásquez har tidligere uttalt at oppdagelsen forandret livet hennes. Siden den gang har hun vært svært aktiv i kampen mot mobbing, og i fjor ble det blant annet lansert en dokumentarfilm om hennes liv, tittulert «Brave Heart».

Sterke reaksjoner

De siste dagene har imidlertid et bilde av henne spredd seg som ild i tørt gress i sosiale medier. Innlegget viser et portrett av Velásquez, som lener seg mot et tre, med følgende tekst:

«Michael sa at han ville møte meg bak dette treet for å ha det litt gøy. Han er forsinket, kan noen være så snill å tagge ham og si at jeg fortsatt venter?».

Bildet har skapt sterke reaksjoner. Etter at Velásquez selv kom over innlegget i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på sin Instagram-profil.

Der ber hun blant annet folk om å tenke seg nøye om når de forsøker å være morsom på andres bekostning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer