Asap Rocky:

Blir i varetekt en uke til

Rapperen Asap Rocky må bli værende i svensk fengsel til 25. juli.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 30. juni var den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent som Asap Rocky, involvert i en voldshendelse i Stockholm. Det ledet til at artisten ble varetektsfengslet, siktet for grov kroppsskade. Mye er blitt skrevet om fengslingen, som har sørget for overskrifter i internasjonale medier siden dag én.

Flere artister har sagt at de nå ønsker å boikotte Sverige for alltid, mens andre har gått langt i å kalle behandlingen 30-åringen har fått for umenneskelig. Nyhetsbyråer har hevdet at forholdene i svensk fengsel nærmest bryter med menneskerettighetene, noe svenske medier har motbevist. Det hevdes også at han sliter med å holde motet oppe.

Rett etter klokka 14:00 fredag ettermiddag bestemte påtalemyndighetene seg for at rapperen skulle forbli varetektsfengslet, noe aktor la ned påstand om fredag morgen. De mener det fortsatt er mulig at han kan rømme landet eller etterforskningen kan påvirkes, og har derfor besluttet at han skal holdes i fengsel til den 25. juli. En ny avgjørelse blir tatt etter det.

- I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa rapperens advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter møtet. Han mener at hans klient trolig vil bli frikjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer