«Ullared»:

- Blir kanskje en ring på fingeren

«Ullared»-profilen har planene klare.

VELKJENT DUO: Søstrene Maritta og Gunnel har bemerket seg i tv-serien «Ullared». Nå røper førstnevnte forlovelsesplaner. Foto: Kanal 5 / Discovery
VELKJENT DUO: Søstrene Maritta og Gunnel har bemerket seg i tv-serien «Ullared». Nå røper førstnevnte forlovelsesplaner. Foto: Kanal 5 / Discovery Vis mer
Publisert

At et kjøpesenter midt i «ingenmannsland» i Sverige skulle bli scenen for en av landets mest populære tv-serier, var det nok ikke alle som så for seg da «Ullared» hadde premiere i 2009.

Suksess ble det, og her i Norge har TVNorge-tittere kunne nyte et bredt karaktergalleri av personligheter på kjøpesenteret. Mange av seriens mest populære skikkelser har blitt store kjendiser i Norden, som den butikkansatte duoen Morgan Karlsson og Ola-Conny Wallgren.

De har blant annet lansert sin egen chips for varehuset, noe som sier litt om populariteten. Enkelte stamkunder har også blitt store stjerner. Blant dem finner vi søstrene Maritta Söderström (76) og Gunnel Hyvönen (74) fra Hofors, som med iltert temperament og et tidvis dysfunksjonelt forhold har moret tv-seerne lenge.

SKADET SEG: Ola-Conny Wallgren valgte å gi seg i tv-programmet. Da Rød Løper møtte ham i Sverige, fikk vi se nettopp hvorfor. Video: Rød Løper / TVNorge Vis mer

Røper forlovelsesplaner

Privatlivene deres interesserer også. Da storesøster Maritta kunngjorde i januar at hun hadde funnet kjærligheten, etter å ha bodd alene i mer enn 20 år, tok det derfor ikke lang tid før lykkønskningene begynte å rulle inn.

FORELSKET: Det er liten tvil om at a det har oppstått kjærlighet mellom de to. Foto: Viafree/Viaplay
FORELSKET: Det er liten tvil om at a det har oppstått kjærlighet mellom de to. Foto: Viafree/Viaplay Vis mer

Nå, omtrent et år etter at hun fant kjærligheten, åpner hun opp om framtida med kjæresten Lasse. I et intervju med Hänt forklarer tv-profilen at hun har alle ambisjoner om å ta forholdet videre til det neste steget.

– Vi reiser til Kanariøyene i desember. Om de flyr da får vi se på, men jeg har booket og bestilt. Vi feirer jo ett år den 9. desember, og da tenker jeg at vi kanskje skal gjøre noe, sier hun til bladet.

De to har et avstandsforhold, men forsøker å møtes en gang i måneden. De bor nemlig i sine respektive byer i Sverige, men lar ikke det legge lokk på kjærligheten. Derfor blir en romantisk feire til Syden trolig godt for kropp og sjel, uavhengig av pandemien.

Dersom alt går etter planen, kan det hende de ender opp som forlovet.

– Det blir kanskje en ring på fingeren, hvem faen vet. Ikke noe giftermål enda, for vi må jo begynne med første halvdel først, men vi har jo tenkt at vi skal gjøre noe. Vi kjører ikke akkurat i turbo, men det har jo gått et år, og vi trives med hverandre, sier hun, og legger til at det ikke spiller noen rolle om det er hun eller han som frir.

Selv om de har tydelige planer for framtida sammen, tror hun ikke de kommer til å flytte sammen med det første. Hun mener nemlig at nærhet til familie er viktig for dem begge, og dermed er det greiest å holde seg i hver sin by.

DRAMA: Ledelsen ved Gekås i Ullared anslår at det blir stjålet verdier for 50 millioner kroner hvert år. En av de mest kjente profilene, Ola-Conny Wallgren (54), er opprørt over dramaet som nå rulles opp. Video: NTB Scanpix, Marie Røssland. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Møttes på tv

Selv om Maritta er et kjent fjes fra «Ullared», var det i en annen tv-serie at hun fant kjærligheten. Hun var nemlig blant deltakerne i det svenske programmet «Hemliga beundrere».

I dette programmet fikk Maritta møte en mann som hun hadde hatt et godt øye til over lengre tid, etter at hun møtte ham på «Ullared». Det var Lasse, som hun altså er sammen med i dag.

Hun hadde fått feil telefonnummer på ham etter første møte, og trodde dermed at en romanse var utelukket. Hun hadde derimot ikke glemt ham, og fikk endelig treffe ham på nytt ved hjelp av tv-programmet.

For søstera Gunnel går det ikke like bra om dagen. I sommer avslørte hun at hun hadde fått lungekreft, som hun skulle utredes for fort.

– Jeg har ikke vondt eller noe sånt. Men jeg var urolig da de sa at jeg skulle komme så kjapt som mulig. Men det her skal bort så fort som mulig, sa hun den gang.

POPULÆRE: Søsterene Gunnel Hyvönen og Maritta Söderström er blant de populære personene i tv-serien «Ullared». Foto: TT/NTB Scanpix
POPULÆRE: Søsterene Gunnel Hyvönen og Maritta Söderström er blant de populære personene i tv-serien «Ullared». Foto: TT/NTB Scanpix Vis mer

Overfor svenske medier la ikke «Ullared»-profilen skjul på at det er tøft.

– Noen dager går veldig bra, andre dager går det ikke så bra, da gråter jeg, sa hun.

I sommer ble det dermed ikke noe «Ullared»-besøk på 74-åringen, som forklarte at helsa hennes gjorde det vanskelig å komme seg til varehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer