Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kari Jaquesson:

Blir konfrontert med Syria-reisen: - Jeg vet ikke om du er journalist

Treningsguruen rettet spørsmål tilbake til journalisten da hun ble spurt om Syria. 

DRO TIL SYRIA: Treningskjendis Kari Jaquesson ble konfrontert av «God kveld Norge» med spørsmål om Syria-reisen hennes. Det gikk ikke helt etter planen. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i mai skapte treneren, tv-personligheten og livsstilsmotivatoren Kari Jaquesson (55) overskrifter i blant annet Dagbladet, Journalisten og P4. «Farmen kjendis»-deltakeren hadde nylig besøkt krigsherjede Syria, og la ut flere oppdateringer på sosiale medier om besøket sitt. Hun brukte journalistvisum under reisen.

55-åringen skrev blant annet om president Bashar al-Assads soldater. Hun kalte de syriske opprørene for terrorister og jihadister, og mente dessuten at hjelpeorganisasjonen De Hvite Hjelmene står i ledtog med terroristene

Da TV 2 konfronterte 55-åringen med uttalelsene, i forbindelse med et innslag til «God kveld Norge», svarte hun med å komme med følgende uttalelse til reporteren.

- Jeg vet ikke om du er journalist.

- Vil ikke kommentere

Journalisten svarer ved å spørre om Jaquessons svar er en hersketeknikk. Da svarer 55-åringen at hun bare lurer på «hvor mye research og sånt du er vant til å gjøre».

Innslaget ble sendt i sin helhet på TV 2 lørdag kveld 21:40. Journalisten spør helseguruen om hun har uttrykt støtte til Assad. Det mener Jaquesson at hun ikke har gjort, selv om journalisten stiller samme spørsmål flere ganger på rad.

- Jeg har uttrykt min takknemlighet overfor den syriske hæren, som gjorde at jeg kunne gå rundt i Damaskus, uten niqab og faktisk kunne ta meg en kald øl til maten, forteller hun i intervjuet.

- Så du avkrefter at du støtter Assad?

- Jeg vil ikke kommentere det. Du stiller feil spørsmål, sier 55-åringen.

- Festlig

Til Dagbladet forteller Jaquesson at det hele var en misforståelse.

- Det er jo litt vanskelig for meg å vite om hun er journalist eller ikke, siden hun kom fra «God kveld Norge». De driver jo ikke akkurat med sånne temaer. Jeg ville høre om hun visste noe om det hun ville spørre meg om, om hun hadde forberedt seg. Det er det ikke alle som gjør når de skal intervjue noen, og hun hadde ikke gjort det til akkurat dette temaet, sier hun og fortsetter:

- Jeg synes innslaget ble utrolig festlig. Jeg ler ikke av reporteren, men selve reportasjen. Hun stilte samme spørsmål gjentatte ganger, enda jeg sa at spørsmålet var irrelevant, og derfor svarte jeg slik jeg gjorde, forklarer Jaquesson.

Hun forteller at hun dro ned til TV 2 i etterkant for å godkjenne innslaget, noe hun gjorde. Jaquesson mener det er bra at kanalen ga henne muligheten til å komme med egne innvendinger.

55-åringen understreker at hun kommer til å fortsette å skrive om krisen i Syria. Hun opplyser også om at hun lørdag kveld skal svare på spørsmål på sin egen Facebook-side, rett etter at «God kveld Norge» har gått.

Programredaktør Bård Eriksen i «God kveld Norge» skriver i en tekstmelding til Dagbladet at det ble høy temperatur under intervjuet.

- Vår reporter stilte Kari Jaquesson noen spørsmål rundt Syria-utspillene hun har hatt i media og i sosiale medier i det siste. Under intervjuet ble det litt temperatur, og vi valgte å vise dette i «God kveld Norge» i kveld, forteller Eriksen.

Kritisert

«Alle vi møter, også soldatene på sjekkpunktene, er vennlige og har varme i blikket. Da vi spaserte i går kveld, var det ikke til å unngå å reflektere over at uten den ustoppelige innsatsen fra den syriske hæren ville det vært umulig å bevege seg ut uten nikab og mannlig følge», skrev hun om en kveld i Damaskus.

Jaquesson ble kritisert av blant andre frilansjournalist Pål Refsdal, som selv har jobbet i Syria. Ola Solvang i Human Rights Watch mente man burde være kritisk til hva man opplever og ser når man er på besøk i landet.

Den norske komikeren Dag Sørås vitset med Jaquessons Facebook-oppdateringer i «Mandagsklubben» på TV Norge. Det har også TV 2 gjort et poeng av i sin reportasje.

Videoen er sett over 900 000 ganger på programmets Facebook-side.

Hele Norges coronakart