Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melania Trump:

Blir latterliggjort etter FN-tale: – Må være en spøk

USAs førstedame ønsket fokus på barn, men har i tillegg fått fokus på helt andre ting.

LATTERLIGGJORT: Melania Trump er i hardt vær etter onsdagens tale i FN. USAs førstedame ønsket fokus på barn, men har i tillegg fått fokus på den svindyre, rosa kjolen hun hadde på seg. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs førstedame Melania Trump (47) er i hardt vær etter sin tale i FN under den årlige åpningen av FNs generalforsamling, populært kalt «Diplomatiets superuke».

- Ingen barn bør føle seg sulten, forfulgt, redd, terrorisert, mobbet, isolert eller redd, uten noe sted å gå, sa Melania i talen onsdag, og oppfordret til at også andre må stille seg bak hennes rop om handling.

Melania Trump, som har hatt bekjempelse av nettmobbing som en av sine hovedprioriteringer siden hun ble USAs førstedame, fikk denne uka sjansen til å tale til verdensledernes ektefeller om sin hjertesak.

I ettertid har imidlertid ikke fokuset kun vært på det temaet hun ønsket, skriver BBC News.

47-åringen hadde nemlig på seg en sjokkrosa kjole da hun talte til forsamlingen, og på Twitter gikk ikke kjolen ubemerket hen.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er ikke første gang Melania Trump får kritikk for sitt antrekk, men denne gang ble det gjort et poeng ut av prisen på kjolen mens hun talte om barns rettigheter og fattigdom hos barn.

Kjolen skal visstnok ha en prislapp på nærmere 25 000 kroner og er fra merket Delpozo, ifølge BBC.

Talte om nettmobbing

Heller ikke innholdet i talen har imponert på Twitter. I talen sa nemlig Melania følgende:

- Vi må lære hvert barn verdiene av empati og kommunikasjon som er kjernen i det å være snill, oppmerksom, integritet og lederskap som kun kan bli lært ved å være gode eksempler.

Den slovensk-fødte førstedamen har flere ganger blitt latterliggjort over sitt ordforråd på engelsk, og denne gangen var heller intet unntak.

Likevel fikk nok innholdet større fokus enn den språklige innpakningen totalt sett.

Melania gikk nemlig hardt ut mot nettmobbing og poengterte at voksne må være foregangseksempler for sine barn når det kommer til oppførsel på nettet.

Siden ektemannen, president Trump, flere ganger har blitt beskyldt for å bedrive nettmobbing, går derfor heller ikke Melanias budskap ubemerket hen på internett.

Til og med en av tidligere president Barack Obamas seniorrådgivere, David Axelrod (62), kommenterte Melanias tale med spørsmålet «Er det unntak for presidentene?»

Anklaget for å være anonym

Det er ikke ofte vi hører noe til dagens førstedame, sammenliknet med den forhenværende førstedamen Michelle Obama (53).

Da Donald Trump overtok som president ble det spekulert i hvorvidt Melania ikke var interessert i noen en offentlig rolle utover det som var aller mest nødvendig for å imøtekomme forventningene som stilles til USAs førstedame.

KONA TIL TRUMP: I et intervju med CNNs Anderson Cooper forklarer Melania Trump at hun ble overrasket sin manns språkbruk i videoen som nylig ble lekket. Videre sier hun at TV-verten som holdt Trump med selskap oppmuntret ham til å si skitne og dumme ting. Video:CNN Vis mer

Melania og deres felles sønn Barron (11) ble de første månedene igjen i New York, slik at han fikk mulighet til å gå ferdig skoleåret før de flyttet til Det hvite hus i Washington.

Selv har hun tidligere sagt at hun vil ta en tradisjonell førstedamerolle med Betty Ford og Jaqueline Kennedy som forbilder, men selv etter at hun har inntatt en mer offentlig rolle har hun skapt helt andre overskrifter.

På sitt Israel-besøk i mai forsøkte Donald Trump å ta fatt i sin kone Melanias hånd på den røde løperen. Etter bildene å dømme var ikke Melania Trump spesielt interessert i akkurat dette, noe hun signaliserte ved å feie bort ektemannens hånd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!