Johanna Grønneberg Mesa:

Blir mamma igjen: - Brukte mye tid

Johanna Grønneberg Mesa avslører at mye har gått i glemmeboka siden sist.

BLIR TOBARNSMOR: Johanna Grønneberg gleder seg til å bli mamma igjen. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
BLIR TOBARNSMOR: Johanna Grønneberg gleder seg til å bli mamma igjen. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober 2012 ble Johanna Grønneberg Mesa (41) mamma for første gang da datteren Savannah (9) så dagens lys.

Sist måned, ganske nøyaktig ni år etter fødselen, kom den hyggelige nyheten om at tv-profilen og ektemannen, musikkprodusent Vincent Pryme, nå venter sitt andre barn.

For to uker siden røpet også den vordende moren kjønnet på babyen på Instagram.

Tippet feil kjønn

I videoen kommer det fram at det skjuler seg en liten gutt i magen.

Nå avslører Grønneberg Mesa at hun ble tatt på senga da hun oppdaget at hun venter en sønn denne gangen. Selv hadde hun nemlig på følelsen at det var ei jente.

- Jeg ble overrasket da vi fant ut at det var en gutt, for jeg hadde så på følelsen at det var ei jente. Så ble veldig overrasket, men veldig glad. Det blir gøy med en av hver, deler hun.

FØDTE PÅ TV: Johanna Grønneberg Mesa gikk på orgasmefødselskurs i håp om å få orgasme da hun fødte. Vis mer

Videre forteller 41-åringen om tankene rundt det å bli mamma igjen ni år etter at datteren kom til verden.

- Det er utrolig rart å skulle bli mor igjen såpass lenge etter. Det føles nesten som det er helt nytt. Jeg lurer selv på om jeg kommer til å gjøre noe annerledes denne gangen, men tror egentlig ikke det.

Grønneberg Mesa, kjent fra blant annet «Farmen kjendis» og «Camp Kulinaris», innrømmer også at hun ikke er så flink til å gi seg selv råd. Hun har glemt mye av hvordan tingene var, men vil minne seg selv på at «det blir bra».

- Jeg brukte så mye tid på å tenke på om jeg kom til å få til dette. Om jeg ble en sånn mor som jeg selv trodde og ville. Jeg brukte mye tid på å finne oppskriften og trodde jeg måtte følge strømmen selv om jeg ikke likte det, sier hun til Dagbladet.

Merkelige «carvings»

I dag vet hun at slik trenger det absolutt ikke å være.

- Rutiner er dine rutiner, amming er for noen og andre ikke, man kan bo der man vil, ta mammaperm hvis man vil, bli med i barselgruppe eller ikke. Barn kan begynne i barnehage når de er ett år, seinere eller droppe det. Man kan rett og slett gjøre det som passer deg og dine best, og det er det deilig å føle seg trygg på, forklarer hun til Dagbladet.

DETTE ER ØVELSEN: Norske Johanna Grønneberg har trent Kim Kardashian i Los Angeles. Det var spesielt en øvelse stjerna likte ekstra godt. Vis mer

Grønneberg Mesa, som er bosatt i California, har termin til våren. Sist måned innrømmet hun at hun endelig er over den verste kvalmen og trøttheten. Men hun kan nå avsløre at hun har mange rare «carvings» om dagen.

- Jeg har lyst på alt! Bare noe nevnes så vil jeg ha det. Det trenger ikke engang å nevnes i sammenheng med mat, ler hun, og forklarer at da ei venninne nylig nevnte ordet «couch potato», som betyr sofagris på norsk, så måtte hun dra å kjøpe seg poteter.

Og da noen mødre på fotballaget snakket om hva de skulle lage til middag, så endte tv-profilen selv opp med sju forskjellige middager.

- Jeg måtte ha alt de pratet om.

TRYNER: Det skal hvert fall ikke stå på innsatsen til Medina. Det ble mye tryning da Johanna Grønneberg inviterte med seg amerikaneren på hans aller første langrennstur. FOTO: Henriette Eilertsen/Morten Eik. KLIPP: Thea Hope Vis mer

Utelukker ikke mer tv

Da Grønneberg Mesa gikk gravid med datteren var hun å se i tv-programmet «Johanna: Prosjekt baby». Den gang tok hun blant annet med seg kameraene inn på fødestua.

Hun utelukker ikke at også denne graviditeten kan havne på tv-skjermen.

- Hm, ny sesong på samme måte blir det nok ikke. Om vi ender opp med en annen vri er vi fortsatt i tankene på. Det er ikke alle i min familie som er like glade i å putte fjeset sitt på skjermen som jeg er og det må jeg respektere, fortalte hun til TV 2 i oktober.

Grønneberg Mesa har også tidligere vært åpen om å miste et barn.

- Jeg var veldig usikker på om dette var noe jeg ville snakke om, men det var akkurat det jeg hadde kjent på selv, at det virket som ingen snakket om det. Hvorfor det? Alle leger og de rundt deg sier jo at det er viktig at man ikke kjenner noe skyldfølelse rundt det som har skjedd, men hvorfor vil vi ikke snakke om det? Kanskje fordi det gjør så vondt. Men det blir litt lettere når man vet at dette har skjedd med flere av oss, fortalte hun Dagbladet i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer