ÅPNINGSDRAMA: Ifølge vitner skal supermodell Gisele Bundchen bli utsatt for et gateran i åpningsseremonien til OL i Rio. Foto: NTB/Scanpix.
ÅPNINGSDRAMA: Ifølge vitner skal supermodell Gisele Bundchen bli utsatt for et gateran i åpningsseremonien til OL i Rio. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Blir ranet midt i åpningsseremonien av OL i Rio

Supermodell Gisele Bundchen i dramatisk sketsj.

(Dagbladet): Førstkommende fredag starter de olympiske sommerleker i Rio de Janeiro. Og allerede før lekene er i gang har det vært mye bråk rundt Brasil som vertsland, sikkerhet og pengebruk.

Detaljer om fredagens åpningsseremoni er topp hemmelig, men spesielt en hendelse som har lekket ut til pressen har skapt rekasjoner.

Blir jaget av tyv

Supermodellen Gisele Bundchen, som selv er fra Brasil, skal i følge AFP delta i åpningsseremonien. Under generalprøven på Rio Maracana stadion sent søndag kveld skal det ha vært flere som har rapportert om en sketsj hvor supermodellen skal ha blitt forsøkt ranet av en tyv, før politi griper inn og hindrer tyven.

Ifølge vitner skal Bundchen gå på gaten til sangen «Girl from Ipanema» før hun plutselig blir overfalt av en mannlig skuespiller, som blir jaget av politiet. Det hele skal ende med at tyven blir tatt, men at supermodellen plutselig forsvarer overfallsmannen sin, alle klemmer og feirer, politiet inkludert, og det ender i en såkalt «happy ending», skriver Yahoo Sport.

At man i en åpningsseremoni velger å vise et forsøk på gateran er det mange som reagerer sterkt på. Spesielt siden Rio de Janeiro som OL-vertsby er svært plaget av kriminalitet i det virkelige liv.

Brasilianske aviser siterer i dag vitner som sier de er sikre på at scenen under gårsdagens generalprøve viser et gateran, ifølge Yahoo.

En av regissørene bak åpningsseremonien, filmregissør Fernando Merelles, har sint benektet ryktene fra generalprøven.

«Hvor får folk denne dumme idéen fra? Det er helt tullete» skriver han på sin twitterkonto.

Også den olympiske organisasjonskomiteen har til nyhetsbyrået AFP gitt en uttalelse om at det ikke skal dreie seg om et ran, skriver Yahoo.

Mye kriminalitet

Gisele Bundchen pensjonerte seg fra modelljobbene i 2015, da var hun verdens best betalte modell, og hun er fortsatt en av Brasils største kjendiser.

Rio de Janeiro er vertsland for Sør-Amerikas første olympiske leker. Sikkerhet har vært et stort problem, med tusenvis av soldater som patruljerer gatene, samt tungt bevæpnet politi.

Ifølge offisiell statistikk, har det blitt meldt inn 2470 tilfeller av mord i Rio de Janeiro første halvår i år og over 58.000 hendelser av gateran.

Rios politimenn har drept minst 645 mennesker i fjor og over 8000 i løpet av det siste tiåret, kommer det frem i en studie fra Human Rights Watch.