Kate Gulbrandsen:

- Blir veldig sterk i motgang

Noen år tilbake opplevde Kate Gulbrandsen at et nært familiemedlem valgte å ta sitt eget livet. Nå skal hun synge om den tøffe historien på Melodi Grand Prix-scenen.

TILBAKE: Kate Gulbrandsen skal prøve å overbevise det norske folk i den første delfinalen av MGP. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
TILBAKE: Kate Gulbrandsen skal prøve å overbevise det norske folk i den første delfinalen av MGP. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1987 fikk artist Kate Gulbrandsen (57) Europa til å sperre opp øynene. Med sin knallblå jakke og høye pannelugg sang hun seg til en 9. plass i Eurovision Song Contest, med låta «Mitt Liv».

Lørdag gjør 57-åringen et comeback til MGP, med låta «Tårer i Paradis».

Denne gangen er det en svært åpen og ærlig Gulbrandsen som står på scenen. Låta handler om eksmannen, som for noen år tilbake tok sitt eget liv.

- Han valgte å gå bort, han begikk selvmord. Det er et tøft tema for mange, forteller Gulbrandsen da Dagbladet møter henne under øvingene til den første delfinalen i MGP.

Låta har hun fått hjelp av artist og låtskriver Kjetil Mørland (42) med å lage.

Mørland står blant annet bak Ulrikke Brandstorp «Attention», og han representert Norge selv i Eurovision Song Contest med låta «A Monster Like Me» i 2015.

- Vi begynte med å finne ut hva jeg skulle synge om. Så da fortalte jeg min historie, og han synes den var så sterk at det ble den.

Gulbrandsen og eksmannen fikk datteren Sandra sammen. Bare noen måneder etter at paret gikk fra hverandre, døde han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.