Blogger hardt ut mot Nettavisen etter at de slettet blogg: - Ulovlig

Har kontaktet advokat.

SKJERMDUMP: Slik så bloggen som Trude Helén Hole nå hevder at har blitt slettet ulovlig av Nettavisen. Foto: Skjermdump
SKJERMDUMP: Slik så bloggen som Trude Helén Hole nå hevder at har blitt slettet ulovlig av Nettavisen. Foto: SkjermdumpVis mer

(Dagbladet): - At Side2 sletter en blogg uten å kontakte bloggens eier, er uvirkelig og må jo være ulovlig, skriver blogger og forfatter Trude Helén Hole i en mail til Dagbladet.

Nylig oppdaget hun at bloggen på Side2.no, som eies av Nettavisen, er slettet.

Bloggen ble opprettet i 2012 og Hole blogget på denne adressen i ett år. I 2013 startet hun å blogge for Nettavisen under eget navn, før hun stoppet hele samarbeidet i 2014.

- Skulle bli stående Hole hevder derimot hardnakket at hun fikk beskjed om at bloggen skulle bli stående slik den var. Men nå er hele bloggen slettet.

- Jeg hadde viktige politiske innlegg på den bloggen med over 15 000 likerklikk og nå er alt borte.  I tillegg er jo alle arbeidstimene jeg la ned i den bloggen det året, blåst bort, skriver Hole.

Hun hevder at det i sin kontrakt står at alt eierskap til innhold beholdes av Trude Helén Hole under og etter samarbeidet, og mener derfor at Nettavisen ikke har rett til å slette innholdet.

- Det er tydelig at dette mediehuset gjør som de vil og ser bort ifra hva som står i egne avtaler. Denne situasjonen hadde vært enkel å løse om mediehuset hadde giddet å ta kontakt med meg og med det sørget for at innholdet ble overført til min nåværende blogg, skriver hun.

Hole har nå kontaktet en advokat som skal se på saken rundt lovligheten av å slette innholdet på blogger.

Ikke ansvarlig Nettavisen opplyser til Dagbladet at de har gitt Hole tilgang til arkivmateriale fra hennes blogg, og de viser til brev sendt til Hole og mener at de ikke lenger har ansvaret for bloggen.

- Bloggen lå hos en annen leverandør enn Blogg.no som er vår plattform, og om man ønsket å opprettholde personlige blogger der så er det opp til hver enkelt. Vi anser det derfor ikke som vårt ansvarsområde å følge opp innholdet i en slik blogg, skriver Gaute Tyssebotn, Magasinsjef Mediehuset Nettavisen i mailen til Hole.

FORBANNA: Trude Helén Hole, forfatter og blogger på trudehelenhole.no er forbanna over at hennes tidligere blogg ble slettet.
FORBANNA: Trude Helén Hole, forfatter og blogger på trudehelenhole.no er forbanna over at hennes tidligere blogg ble slettet. Vis mer

Hole mener Nettavisen viser manglende respekt for sine bloggere.

 - Nettavisen og SIDE2 tjener grovt på bloggere - da bør de vokse opp og håndtere dette skikkelig. Folkeskikk og anstendighet er ord de bør slå opp, tordner hun.

Tyssebotn understreker overfor Dagbladet at Holes blogg var utenfor deres domene.

- Jeg har mailkorrespondansen med Hole fra 2013 der hun velger å ta denne bloggen videre som et prosjekt som ikke er relatert til Nettavisen.

- Vår eneste føring var at den måtte være oppe inntil eventuelle kommersielle avtaler fra vår side var avsluttet. Hva hun gjorde med den i etterkant var hennes valg. Alt innhold ligger for øvrig ute på Internet Archive, så ingenting er tapt for Holes del eller de som ønsker å lese de viktige politiske innleggene hun nå etterlyser, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram