Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rikke fra «Ex on the Beach» og mora:

Blogger om at dattera har sex på tv: - Jeg støtter henne

Det som egentlig bare var tull og tøys, ble raskt en av landets mest leste blogger.

BLOGG-MAMMA: Moren til «Ex on the Beach»-deltaker Rikke Isaksen har startet blogg om dattera nye kjendisliv. Foto: Privat / Discovery
BLOGG-MAMMA: Moren til «Ex on the Beach»-deltaker Rikke Isaksen har startet blogg om dattera nye kjendisliv. Foto: Privat / Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ex on the Beach»-deltaker Rikke Isaksen (22) fra Bodø er en dame med bein i nesa, og hun har i løpet av kort tid markert seg på tv-skjermen.

22-åringen har hatt sex i beste sendetid, deltatt i flere opphetede diskusjoner og tatt del i den mye omtalte gruppesexen i det norske realityprogrammet.

Etter at programmet ble vist på tv, er det flere som har kommentert sitt om de ulike deltakerne, og 22-åringen er en av dem som har blitt utsatt for hets av utseendet sitt. Selv om bodøjenta tar kritikken med knusende ro, blir mora Cecilie Isaksen (43) sterkt berørt av kommentarene om dattera.

- Stolt «kjendismamma»

Cecilie valgte i anledning datteras realitydeltakelse å starte en blogg under navnet «Exonthebeachmamma». På bloggen lufter hun sine tanker om det å være mamma til en realitydeltaker og om alt som følger med.

Den ferske bloggeren forteller at hun bare har fått utelukkende positive kommentarer om bloggen, og at flere håper at hun fortsetter.

Det er ikke akkurat hverdagskost for mange foreldre å starte en blogg om barnets deltakelse i et realityprogram, og det er kanskje derfor bloggen har fått så mye oppmerksomhet.

Per dags dato har den havnet på 43. plass på topplista til blogg.no, og det med bare fire publiserte blogginnlegg.

BABYBILDE: Cecilie har delt flere babybilder av dattera Rikke på bloggen sin. Foto: Privat
BABYBILDE: Cecilie har delt flere babybilder av dattera Rikke på bloggen sin. Foto: Privat Vis mer

- Jeg trodde at bloggen skulle leses bare av mine nærmeste venner, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle havne på topplista til Blogg-Norge. Det er helt sjokkerende, sier Cecilie til Dagbladet, og legger til at hun absolutt ikke er teknisk anlagt.

På bloggen har Cecilie titulert seg med tittelen «stolt kjendismamma», noe hun fryder seg over, og forteller spøkefullt at hun tror at både hun og dattera er skapt for et liv i luksus.

- Bloggen min er ikke bare seriøs, jeg har masse humor og elsker å skrive om «kjendistilværelsen».

22-åringens deltakelse i «Ex on the Beach» har mora Cecilie ingenting imot, og hun er stolt over at dattera har bein i nesa.

- Mange foreldre synes nok at det er pinlig at barna deltar i realityprogrammer, og ønsker å fraråde dem det, men jeg støtter Rikke i hennes valg. Hun kommer til å ta flere valg i løpet av livet, og hun kommer til å lære av sine feil, og da er jeg der for å ta henne imot hvis hun faller, forteller Cecilie.

- Hvordan er det som mor å lese stygge kommentarer om dattera si?

- Det er helt forferdelig å lese hets om Rikke, og jeg skulle gjerne møtt dem som skriver negative ting for å forklare hva det gjør med meg som mor. Det er veldig lett å gjemme seg bak en skjerm.

FULL FEST: Deltaker Rikke får i oppgave å rangere de andre «Ex on the Beach»-deltakerne i hvor gode de er til å kysse. Det blir en energisk affære. Video: Discovery Vis mer

- De voksne er de verste mobberne

Mora forteller om to kommentarer som virkelig har satt sine spor, og som knuser mammahjertet.

- Jeg har lest kommentarer om at barnevernet burde vært blandet inn for lengst, og at jeg burde ha tatt en angrepille, så jeg hadde sluppet å få Rikke.

NY DELTAKER: Sandra Clausen ble i går kveld med som deltaker i «Ex on the Beach». Hun forteller at hun ble sjokkert da hun møtte de andre deltakerne. Video: Discovery Vis mer Vis mer

Ifølge Cecilie er det godt voksne mennesker som ser seg nødt til å lire av seg de styggeste kommentarene, og påpeker at det er avisenes kommentarfelt som er de verste.

- Det blir helt feil, vi voksne skal jo være rollemodeller og lære barna våre å behandle hverandre med respekt for å kjempe mot mobbingen.

Etter å ha lest flere av de stygge kommentarene om dattera, har hun et sterkt ønske om å rette søkelyset på hvordan folk oppfører seg på nettet, og ønsker å endre tankegangen til folk flest når det kommer til netthets og personangrep.

- Man er nødt til å stoppe opp og tenke på om personen det gjelder, har bruk for den kommentaren i det hele tatt. Det går ikke bare utover en person, men hele familien, som er nødt til å lese disse kommentarene.

DEBUTERER: Melina Johnsen (22) fra «Ex on the Beach» har allerede skapt flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i villaen. Nå debuterer hun som artist, med låta «Bitch, hør her». Teksten har hun derimot litt problemer med å huske. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Mamma er verdens kuleste

Da Dagbladet snakket med 22-åringen, kunne hun fortelle at hun aldeles ikke er flau over moras blogg.

- Jeg synes det er veldig tøft at mamma har startet en egen blogg hvor hun kan uttrykke sine egne meninger.

22-åringen innrømmer at det var slitsomt i begynnelsen, da mora ringte henne hver gang hun hadde lest en negativ kommentar.

Bloggen til mora kom ikke som en overraskelse for henne, da de hadde snakket om det på forhånd.

- Vi snakket sammen om at hun burde ha et sted for å skrive ned det hun følte, uten å si det til meg hele tida. Jeg ønsker ikke å høre noe om de negative kommentarene fordi jeg prøver å unngå kommentarfeltene.

Det er bare 20 år i aldersforskjell mellom mor og datter, og hun forteller at de har et veldig nært forhold.

- Hun er som ei bestevenninne og er alltid den første jeg ringer til hvis det er noe.

Hele Norges coronakart