Morgan Mikenas:

Bloggeren har ikke barbert seg på ett år. Nå forteller hun årsaken

Vekker oppsikt i sosiale medier.

KROPPSHÅR: Den amerikanske bloggeren Morgan Mikenas kastet barberhøvelen i begynnelsen av 2016. Nå viser hun fram resultatet, og forklarer hvorfor i en ny video. Video: Morgan Mikenas / Foto: Privat / Instagram: i_am_morgie Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg forsøker ikke å få alle mennesker til å slutte å barbere armhulene og leggene. Jeg ønsker bare å inspirere andre til å omfavne sin naturlige skjønnhet, sier Morgan Mikenas.

Etter at fitness-bloggeren la ut en video på Youtube for to uker siden, der hun viser fram resultatet etter tolv måneder uten bruk av barberhøvel, har bildene blitt omtalt i en rekke medier verden over.

STØTTES AV KJÆRESTEN: Morgan Mikenas forteller at kjæresten hennes ikke har noe imot kroppshåret. Foto: Privat / Instagram: i_am_morgie
STØTTES AV KJÆRESTEN: Morgan Mikenas forteller at kjæresten hennes ikke har noe imot kroppshåret. Foto: Privat / Instagram: i_am_morgie Vis mer

Dagbladet har selv vært i kontakt med Mikenas, og fått tillatelse til å publisere bildene.

- Kjæresten min liker det

Selv om initiativet får flere til å rynke på nesa, blir Mikenas også hyllet av tusenvis i sosiale medier, der flere beskriver henne som «modig».

- Tidligere følte jeg meg forpliktet til å barbere leggene. Det gjør jeg ikke lenger. Kjæresten min liker det, og han mener at jeg ser vakker ut uansett, sier hun i videoen.

Mikenas, som kommer fra USA og i tillegg jobber som modell, mener det er urettferdig og feil at så mange skal føle seg presset av de skjønnhetsidealene som blir presentert gjennom mediene.

Nå håper hun at flere vil omfavne «et mer naturlig utseende».

- Tenk om alle plutselig bestemte seg for at «i dag er dagen jeg skal akseptere og elske hver eneste del av kroppen min, for det er det som gjør meg til den jeg er». Hvis man slutter å bry seg så mye om hva andre mener, vil det føre til at man finner en større ro og at man vil trives bedre i sitt eget skinn.

- Ser ut som en mann

Selv om amerikaneren ikke lenger bryr seg om hva andre måtte mene om kroppshåret hennes, er det én episode hun ikke kommer til å glemme med det første.

Mikenas jobber nemlig med barn, og da hun skulle ta med en gruppe til et svømmebasseng, ropte noen av dem at hun «så ut som en mann».

- Hva sier det deg om samfunnet, og om hvordan barn blir oppdratt? Jeg har til og med sett barn i tredjeklasse som barberer leggene.

På sin egen Instagram-profil har Mikenas dokumentert prosjektet godt overfor sine over 30 000 følgere.

- Et av mine mål for denne platformen er å være helt ærlig og åpen. Jeg tror virkelig vi trenger mer av det i denne verdenen, skriver hun.

HÅRREISENDE: Youtube-brukeren Denise M har lagt ut flere videoer av sitt fargede hår under armene. Video: Denise M / Youtube Vis mer

Ikke første gang

Det er ikke noe nytt fenomen at kvinner forsvarer retten sin til å ha kroppshår.

Cate Blanchett og Julia Roberts har blant andre stolt vist fram håret i armhulene sine.

I England sto Emer O'Toole fram i 2012, og viste frem hårete legger og armhuler på TV for å forklare hvorfor hun hadde hoppet av skjønnhetskarusellen.

Her hjemme i Norge sto bloggeren Maja Hattvang Larsen frem i D2 sommeren 2011 og gjorde det samme.

Hun ville understreke hvor latterlig det var at det helt naturlige nå var blitt forkastet som unaturlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer