Kristin Gjelsvik:

Bloggeren hardt ut mot Sophie Elise: - Norges desidert dårligste og farligste forbilde

Kristin Gjelsvik reagerer på hvordan man oppfordres til å fikse på kompleksene sine.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video: Kristin Gjelsvik og Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det er en pågående konflikt i blogg-Norge om hva man skal reklamere for og skrive om for leserne sine. Hva som er et sunt forbilde diskuteres stadig, og nå går Kristin Gjelsvik (32) hardt ut mot Sophie Elise Isachsen (24).

I en lengre video på sin blogg er Gjelsvik tydelig lei av Isachsens ærlige meninger om å fikse på utseendet.

- Nå er jeg lei. Jeg er lei av deg, Sophie Elise, som har fått lov til å fable rundt om dine komplekser i så mange år uten at dette har blitt slått hardere ned på, sier Gjelsvik.

Videre reagerer bloggeren på sitater Isachsen skal ha gitt på «God Kveld Norge», om at alle som snakker om plastisk kirurgi er med på å normalisere det.

- Manipulerende

Videre påpeker 32-åringen at hun tidligere har ment at Isachsen var tøff.

- Jeg har vel også omtalt deg som et av Norges største og viktigste forbilder, så manipulert var jeg faktisk. For er det én ting du er god på, så er det å manipulere publikummet ditt. Du er kynisk, du er dritflink i det du gjør, for du vet akkurat hvem du skal kontakte og hvordan du skal operere for å alltid ha en fot innafor.

STERKT ENGASJERT: Blogger Kristin Gjelsvik har lenge vært engasjert i kampen mot kroppspress blant unge. Daglig får hun meldinger fra fortvilte barn og unge, og nå vil hun ta et oppgjør mot utseendefikseringen. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

- Det er nesten ingen medier som tør å stille deg kritiske spørsmål, og jeg har fått så nok av det, fortsetter hun.

- Farlig forbilde

Det som fikk begeret til å renne over for Gjelsvik, er det siste innlegget til Isachsen. Der skriver 24-åringen åpent om at hodebunnen hennes synes og at hun synes hun har for høyt hårfeste, noe hun har fått fikset på ved å tatovere seg i hodebunnen.

«Jeg har «alltid» vært klar over at jeg har høyt hårfeste og ganske tydelige viker, men jeg har bare regnet med at det er håret mitt som er tynt og at det ville vokse seg til. Nå som jeg har latt håret hvile ett par måneder har jeg merket at jeg tvert imot har veldig tykt hår (herregud som jeg gleder meg til det blir langt!) men jeg har fortsatt partier i hodebunnen som er nesten hårløse», skriver hun.

Isachsen har fredag formiddag slettet innlegget fra bloggen sin.

- Jeg er i sjokk. Sophie Elise, du har mange gode kvaliteter, men vet du hva, nå er det faen meg nok, sier Gjelsvik, og beskriver 24-åringen som Norges desidert dårligste og farligste forbilde.

Sophie Elise Isachsen har fjernet silikonen i brystene sine, og stiller opp toppløs på forsiden av gratismagasinet Natt og Dag. Vis mer

Hun påpeker at det er skummelt hvordan hun påvirker leserne sine og at det er på tide at følgerne får vite at det ikke er normalt å fikse på alle kompleksene sine. Videre mener Gjelsvik at det er en stor forskjell på å snakke om komplekser og å fikse på alt man ikke trives med.

Kristin Gjelsvik sier flere ganger gjennom videoen at Isachsen har stor påvirkningskraft hos leserne sine, og at hun derfor må tenke over hva hun deler. Hun ønsker også at unge mennesker skal få høre at det 24-åringen driver med ikke er normalt og sunt

- Sophie har ikke ønsker om å kommentere det per nå, sier Jan Olav Isachsen, Sophie Elises far, til Dagbladet.

Det har hun derimot gjort i flere innlegg på sin Instagram-story.

Tar bladet fra munnen

- OK. Ting har tatt helt av fordi jeg skrev et innlegg om at jeg har tatovert små prikker i hodebunnen på steder jeg har mistet håret på grunn av extensions over flere år. Vil bare påpeke at bildet jeg la ut hvor jeg har «mistet» hår bak øret var IRONISK, skriver hun.

Bloggeren skriver videre at hun mener hun ikke fortjener den behandlingen hun nå har fått, og er kjempelei seg for at hun ikke skrev innlegget på en annen måte, slik at det kunne kommet bedre fram at det var med en ironisk distanse.

- MEN! Det er ikke ok å våkne opp med over 150 stygge meldinger i innboks om at jeg burde henge meg selv, at jeg ikke fortjener stemmen jeg har, at ikke noe jeg gjør er bra etc ... Det er holdninger Kristin legger opp til. Har ikke telling på hvor mange ganger hun har fått meg til å grine på grunn av ting hun legger ut offentlig, og det virker dessverre som om det er hensikten hennes også, fortsetter 24-åringen.

Kristin Gjelsvik sier til Dagbladet at «den ironiske distansen kan man få billig».

SNART FORELDRE: Kristin og Dennis blir snart foreldre. Mens Kristin vil gjøre ferdig barnerommet, har Dennis andre ønsker. Vis mer

Må tåle kommentarene

- Hvorfor gikk du så hardt ut?

- Det er det eneste som hjelper akkurat nå, og det er høyst nødvendig. Jeg har tatt opp disse temaene tidligere på generell basis, men det blir ikke tatt på alvor. Dette siste innlegget var så drøyt at nå måtte jeg ta bladet fra munnen. Dette er ikke et personangrep, men jeg går mot en millionbedrift som omsetter for så mye årlig og som har stort ansvar. Jeg synes dette er kritikkverdig, sier hun.

Gjelsvik påpeker at man selv velger å være influencer og at man har tatt valget om å være i rampelyset selv.

- At hun nå har mottatt hets og drapstursler er selvsagt helt uholdbart - enkelte folk er idioter og bør skamme seg. Jeg har også mottatt drapstrusler, men hvor seriøst skal vi ta drapstrusler fra 14 år gammle jenter? Vi må heve oss over det, sier hun.

- Vi influencere må være i stand til å motta konstruktiv og saklig kritikk, hvis ikke har vi ingenting i denne bransjen å gjøre, legger hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer