Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Blond rebell på Kløfta

Unni Askeland (49) er venn med både Bob Dylan, Leonrad Cohen og Ari Behn, men kjenner seg kanskje mest igjen i Courtney Love.

Gøy på landet: I sveitservillaen på Kløfta er det plass til både barn, barnebarn, katten Jojo og mopsen Maja. - Jeg snakker bergensk til Maja, er ikke det rart? Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør jeg altså, sier Unni, som er født i Bergen, men vokste opp på Østlandet.
Gøy på landet: I sveitservillaen på Kløfta er det plass til både barn, barnebarn, katten Jojo og mopsen Maja. - Jeg snakker bergensk til Maja, er ikke det rart? Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør jeg altså, sier Unni, som er født i Bergen, men vokste opp på Østlandet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sies at alt kunstner Unni Askeland legger sine hender på, blir stort.

Så når hun nå har okkupert hjørnebordene her på kafeen på Kløfta, er det bare å slenge seg ned og breie seg utover. De øvrige gjestene har på mystisk vis trengt seg sammen i andre enden av lokalet.

- Vi sitter alltid her i hjørnet vi, Sverre og jeg. Dette er liksom «bordet», her vi kan sitte litt privat. Jeg liker ikke å sitte midt i glaninga, sier Unni.

Håret er like blondt som alltid. Leppene like røde. Men den vanlige utringningen er byttet ut med ei T-skjorte med bilde av John Lennon og «New York» i sølvskrift. I september går turen igjen til New York, der ektemannen Sverre Bjertnæs (35), også han kunstner, nå befinner seg. Hun drar med god samvittighet, millionene renner inn etter salget fra utstillingen «Big, Big, Big».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?