Gøy på landet: I sveitservillaen på Kløfta er det plass til både barn, barnebarn, katten Jojo og mopsen Maja. - Jeg snakker bergensk til Maja, er ikke det rart? Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør jeg altså, sier Unni, som er født i Bergen, men vokste opp på Østlandet.
Gøy på landet: I sveitservillaen på Kløfta er det plass til både barn, barnebarn, katten Jojo og mopsen Maja. - Jeg snakker bergensk til Maja, er ikke det rart? Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør jeg altså, sier Unni, som er født i Bergen, men vokste opp på Østlandet.Vis mer

Blond rebell på Kløfta

Unni Askeland (49) er venn med både Bob Dylan, Leonrad Cohen og Ari Behn, men kjenner seg kanskje mest igjen i Courtney Love.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det sies at alt kunstner Unni Askeland legger sine hender på, blir stort.

Så når hun nå har okkupert hjørnebordene her på kafeen på Kløfta, er det bare å slenge seg ned og breie seg utover. De øvrige gjestene har på mystisk vis trengt seg sammen i andre enden av lokalet.

- Vi sitter alltid her i hjørnet vi, Sverre og jeg. Dette er liksom «bordet», her vi kan sitte litt privat. Jeg liker ikke å sitte midt i glaninga, sier Unni.

Håret er like blondt som alltid. Leppene like røde. Men den vanlige utringningen er byttet ut med ei T-skjorte med bilde av John Lennon og «New York» i sølvskrift. I september går turen igjen til New York, der ektemannen Sverre Bjertnæs (35), også han kunstner, nå befinner seg. Hun drar med god samvittighet, millionene renner inn etter salget fra utstillingen «Big, Big, Big».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn