Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Blondinbella» om angsten: - Kunne ikke ta telefonen eller åpne posten

Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip sov med stekepanner i perioder. 

- PARANOID: Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip åpner seg om angsten i et nytt blogginnlegg. Hun sov til tider med en stekespade i senga, og kunne ikke åpne posten eller ta telefonen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- PARANOID: Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip åpner seg om angsten i et nytt blogginnlegg. Hun sov til tider med en stekespade i senga, og kunne ikke åpne posten eller ta telefonen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip (25), bedre kjent som «Blondinbella», har gjort stor karriere i Sverige med bloggen sin.

Foruten å skrive om dagligdagse ting som mote og skjønnhet, er 25-åringen kjent for å skrive om alvorlige temaer som hets og mobbing.

I sitt nyeste innlegg på bloggen serverer 25-åringen leserne sine en sterk historie, om hvordan panikkangsten preger henne i hverdagen. Bloggeren skylder på menn som har «stalket» henne.

Åpner opp

Bloggeren åpner innlegget med å fortelle at flere av hennes lesere har spurt om hun ikke snart kunne fortelle om hvordan det er å leve med panikkangst.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er panikkangst en tilstand hvor en plutselig får uventede anfall av frykt og ubehag. Antall anfall varierer individuelt.

Löwengrip skriver at hun har slitt med panikkangst helt siden hun var liten, men at det ble verst etter flere hendelser der menn «stalket henne».

Hun beskriver det selv som at menn troppet opp utenfor døra hennes, skrev dødstrussler og sendt henne titalls andre ubehagelige mailer.

- På den tida var ikke angsten så ille, men jeg skaffet meg en vakt, sov borte når det var som verst og hadde med meg en stekepanne opp på hemsen min, skriver hun.

-Trodde de ville skade meg

Ifølge bloggeren selv var det i kjølvannet av disse hendelsene at panikkangsten kom tilbake som verst.

- Jeg ble smått paranoid og trodde at alle mennesker var ute etter å skade meg. Jeg kunne ikke lenger ta telefonen eller åpne posten, skriver hun.

Bloggeren forteller at hun tok grep for å bli bedre. Hun fikk time hos en psykolog ved Sabbatsberg sykehus, der såkalt kognitiv terapi (KBT) ble utført på henne.

Der skriver hun at hun gikk i to år, og at livet siden har vært bra. Hun har imidlertid hatt ett panikkanfall siden da, men forteller at det løste seg.

- For å få et harmonisk liv kan man bare kan knipse fingerne, men KBT kan man alltids oppsøke. Da blir livet mer balansert, avslutter hun.

Ble kjørt til sykehus

Löwengrip har foruten dette tidligere fortalt om hvordan hun ble hånet for sin gravide kropp på åpen gate, og hvordan hun mottok et brev med alvorlige seksuelle trusler, som førte til at hun lenge var redd og sleit med å sove.

Hun fikk også en god porsjon oppmerksomhet da hun fortalte om mannen som stilte seg foran henne med «en kjempestå» i buksa, og da hun viste fram kroppen etter fødselen.

I mars ble 25-åringen kjørt til sykehus, etter at en cyste i kroppen hennes sprakk. Bloggeren beskrev smerten som «forferdelig» og skrev at hun gikk inn i en sjokktilstand.

Bloggeren er gift og har to barn, sønnen Gillis og dattera Sally.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!