Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Blue Ivy (4) kapret den røde løper i kjole til 90 000 kroner: - Ren galskap

Prisen på kjolen til Beyoncés datter vekker harme i sosiale medier. 

LUKSUSKJOLE: Datteren til musikkparet Beyoncé og Jay Z, Blue Ivy (4), dukket natt til mandag norsk tid opp i en kjole til over 90 000 kroner. Det får enkelte til å reagere. Foto: Gilbert Flores /Broadimage, NTB scanpix
LUKSUSKJOLE: Datteren til musikkparet Beyoncé og Jay Z, Blue Ivy (4), dukket natt til mandag norsk tid opp i en kjole til over 90 000 kroner. Det får enkelte til å reagere. Foto: Gilbert Flores /Broadimage, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt gikk den storslagne musikkvideoprisutdelingen til MTV av stabelen i New York. VMA feirer året som har vært, og roser artistene som blant annet har gitt ut de beste musikkvideoene, har den beste regien eller koreografien.

Kveldens store vinner var Beyoncé (34), som dro hjem flere priser for videoen til låta «Formation». Artisten fikk også oppmerksomhet for sitt kjolevalg på den røde løperen. Det samme gjorde hennes datter, Blue Ivy (4).

4-åringen dukket nemlig opp i en kjole med prislapp på over 90 000 norske kroner. Kjolen er fra kjendisfavoritten Mischka Aoki, som er favoritt hos blant andre Kardashian-barna og Suri Cruise.

Kjolen har navnet «Grand Royalle» og selges hos det luksuriøse varehuset Bergdorf Goodman, følge Page Six.

Ivy hadde også på seg en tiara med diamanter og sko fra luksusmerket Giuseppe Zanotti.

Kjolens prislapp har vekket harme i sosiale medier, og enkelte fleiper med den stive prislappen.

- Ikke nytt

En av dem som reagerer på 4-åringens dyre prinsessekreasjon, er moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir. Til Dagbladet forteller hun at det er «galskap» å la en liten jente løpe rundt i et antrekk til over 100 000 kroner.

- Blue Ivy og mamma Beyoncé er langt fra de første som skaper debatt om dette. Når det er sagt er det flere ting som skurrer her, sier hun og fortsetter:

- Prislappen på kjolen er ren galskap. Men det verste er kanskje at Blue Ivy, uansett hvor søt hun er i matchende antrekk som mamma, nærmest blir som et slags tilbehør eller i alle fall som en forlengelse av merkevaren Beyoncé, mener Einarsdottir.

Hun mener dessuten at kjendisbarn med dyre garderober får ringvirkninger for moteindustrien, der det allerede ifølge eksperten er en salgsøkning innenfor barneklær.

- Helt vanlige mammaer og pappaer opplever at designerklær for de minste har blitt et statussymbol, selv om 100 000 kroners kjoler mest sannsynlig blir med drømmen, forklarer hun.

- Leie i åtte år

På Twitter tøyser enkelte med prislappen på 4-åringens kjole. Enkelte sammenlikner prisen med hverdagslige elementer.

«Blue Ivys prinsessekjole kan betale leia mi i åtte år. Se på livet mitt :(», skriver brukeren Silva Haron.

«Tror du Blue Ivy vil la meg låne kjolen hennes til mitt framtidige bryllup?», skriver Jillian Rose Reed.

«Blue Ivys kjole koster 90 000 kroner. Denne jenta har på seg semesteravgiften min til collage», skriver brukeren @Coreyan_.

Mamma Beyoncé hadde også kledd seg opp til arrangementet. Mens Blue Ivy hadde på seg kjole fra nevnte kjendisfavoritt, var moren iført kjole fra motehuset Francesco Scognamiglio.

På Instagram har Beyoncé lagt ut flere bilder av seg og dattera fra kvelden. I 2011 annonserte artisten på samme prisutdeling at hun var gravid med nettopp den nå fire år gamle dattera.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!