Prins Andrew:

Bokbombe: - Ville presse ut kong Charles

Prinsen skal ha lagt hemmelige planer med prinsesse Diana og ekskona Sarah Ferguson.

REGENT: Prins Andrew skal ha ønsket å bli regent istedenfor kong Charles. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB
REGENT: Prins Andrew skal ha ønsket å bli regent istedenfor kong Charles. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nye boka «Camilla, Duchess of Cornwall: From Outcast to Future Queen Consort» kommer forfatter og kongehusekspert, Angela Levin, med en rekke oppsiktsvekkende påstander. Blant annet hevder forfatteren at prins Andrew (62) forsøkte å overtale den avdøde dronning Elizabeth om å ikke la kong Charles (73) få komme til tronen, skriver Daily Mail.

I det som er en uautorisert biografi om dronning Camilla (75) kommer det fram at prins Andrew angivelig prøvde å stikke flere kjepper i hjulene for både den nåværende kongen og dronningen.

Levin skriver at han la hemmelige planer med prinsesse Diana og ekskona Sarah Ferguson (62) og ville forhindre at Charles ble konge. Ønsket deres skal ha vært å la prins William (40) ta tronen, og dersom han ikke hadde fylt 18 enda ved dronning Elizabeths død skulle prins Andrew fungere som regent.

UTROPES: Her blir Charles III kunngjort som konge fra St. James-palasset i London. Vis mer

Snakket stygt om Camilla

Ikke bare skriver forfatteren at prins Andrew ville presse ut Charles, det kommer også fram at han aktivt prøvde å forhindre ekteskapet mellom broren og Camilla.

62-åringen skal ha snakket nedsettende om Camilla til dronning Elizabeth, og sagt at hun ikke var til å stole på. Levin skriver at prinsen var «veldig ufin» mot Camilla.

- Han prøvde å overtale dronning Elizabeth til å nekte Charles å gifte seg med Camilla ved å være svært giftig, slem, lite hjelpsom og veldig ufin mot Camilla, hevder en kilde.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Prinsesse Diana tok del

Også prinsesse Diana skal ha vært aktiv i å forsøke å frata kong Charles tronen. Ifølge boka hevder en kilde fra innsida av Buckingham Palace følgende:

- Da Diana var i live, gjennom vennskapet sitt med Andrews daværende kone Sarah, plana hun i samarbeid med Andrew å presse prins Charles ut til sida så prins Andrew selv kunne bli regent for prins William, som da var tenåring.

Han skal blant annet ha sagt at hun ikke var «aristokrat» nok til å gifte seg med Charles.

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

Boka hevder også at prins Andrew og kong Charles har hatt et anstrengt forhold i årevis. Det skal ha forverret seg da førstnevnte ble koblet til Jeffrey Epstein, som ble siktet for både overgrep og menneskehandel.

Prins Andrew endte selv opp med søksmål mot seg for seksuelle overgrep og mistet i januar sine militære ærestitler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer