Bombarderes av hat­brev etter «Farmen»: - Nå er det nok!

Jarl Goli (59) med bønn til nettrollene. 

LEI: Opplevelsen av «Farmen kjendis» har ikke bare vært hyggelig for skuespiller Jarl Goli (59). Her ved tv-gården i Telemark under innspillingen i fjor sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEI: Opplevelsen av «Farmen kjendis» har ikke bare vært hyggelig for skuespiller Jarl Goli (59). Her ved tv-gården i Telemark under innspillingen i fjor sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om det er gått over tre uker siden skuespiller Jarl Goli (59) røyk ut av «Farmen kjendis», som ble avsluttet på tv søndag, kan det virke som om tv-seerne ikke har glemt ham.

Men skal vi tro Goli, som var på plass til storstilt finalefering i Oslo søndag kveld - for å overvære Lothepus' siste etappe til mål - er tilbakemeldingene fra publikum langt unna fanbrev og støtteerklæringer.

- Det er hat og ondskap. Hat fra mennesker som har dette som hobby - de som har det som sin sport å henge og drite deg ut, sier Goli til Dagbladet.

Ville kutte ut Facebook

Netthets er intet ukjent fenomen, og som deltaker i TV 2s desidert største seersuksess er det antakelig, og dessverre, ikke til å unngå.

Det er Goli fullstendig klar over, forteller han. Men nå synes han det har blitt litt mye.

- Jeg vurderte rett og slett å bare legge ned hele Facebook, for å få fred. Når du blir hengt ut som en «american psycho», og får beskjed om at «du må dø» av mennesker som påstår at de kjenner deg, så kjenner man det på kroppen. Det er så ondsinnet, sier 59-åringen.

Egentlig har ikke skuespilleren lyst til å bry seg, og det gjør han heller ikke, ifølge ham selv.

- Men jeg har familie, jeg har venner, jeg har barn og kjæreste. De reagerer med taushet som meg, men blir selvfølgelig lei seg.

- Legger meg flat

Goli angrer ikke på at han takket ja til å være med i «Farmen kjendis», men hadde kanskje gjort et par ting om igjen, hvis han hadde fått mulighet.

- Jeg overspilte litt på «Farmen», og ser jo hvordan det har blitt klippet etterpå. Så der må jeg bare legge meg flat. Men jeg synes ikke familien min fortjener at jeg skal få så mye hat, likevel.

Nå trygler Goli nettrollene om å «ta seg sammen».

- Nå er det nok! Jeg kommer til å ta opp kampen mot netthatere og trakassering. Og jeg vil møte dem, ansikt til ansikt, for å se at de også er mennesker. Jeg kommer til å holde foredrag om det, også. Dette er et samfunnsproblem, tordner han.

59-åringen blir spesielt provosert på netthaterne som bare «angriper for å angripe».

- Et eksempel var da TV 2 hadde en overskrift forleden der «Jarl Goli avslører hvem som ikke vinner Farmen». Alle kastet seg over meg og hatet meg uten å ha sett innslaget. Vet du hvem som ikke kom til finalen i Farmen? Det var Raffen! (sjiraffen fra «Portveien 2», journ.anm).

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Må lese det

Golis kjæreste, Kjersti Karlsen, synes det er vondt å lese kommentarene om kjæresten.

- Man kan jo ikke unngå å lese det, heller. Det er bare trist, sier Karlsen.

Jarl Goli er ikke den eneste av «Farmen»-kjendisene som har stått overfor en storm av slengbemerkninger i sosiale medier de siste ukene.

«Sofa»-kjendis Tore Petterson (37) ble tynget av massiv homohets som følge av realitydeltakelsen, og har selv tatt et oppgjør med netthaterne.

- Jeg vet at dere dømmer veldig, veldig fort. Ved å være så negativt innstilt til alt som er litt annerledes, går man glipp av veldig mange flotte, fantastiske mennesker, meddelte han overfor Dagbladet forrige uke.

Tvekampforvirring

Nå håper Jarl Goli at han kan få fred.

- La hatet slippe, sier han.

Da 59-åringen takket for seg på «Farmen» i slutten av januar, etter å ha blitt utklasset av Petter Pilgaard i en øksekastkonkurranse, fortalte han til Dagbladet (og VG) at han ikke tapte tvekampen med vilje.

Til Nettavisen sa han imidlertid det motsatte.

- Tapte du, eller tapte du ikke med vilje?

- Det kan være at jeg uttrykket meg litt klønene, men jeg prøver å være ærlig overfor alle journalister. Jeg ga alt jeg hadde i den tvekampen. Det gjorde jeg, altså, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer