Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bond-pike Eunice Gayson er død

Var offisielt den første til å spille den ikoniske rollen.

DØD: Skuespiller Eunice Gayson er gått bort. Her er hun avbildet sammen med hovedrolleinnehaver Sean Connery i forbindelse med innspilling av filmen «Dr. No» fra 1962. Foto: NTB Scanpix
DØD: Skuespiller Eunice Gayson er gått bort. Her er hun avbildet sammen med hovedrolleinnehaver Sean Connery i forbindelse med innspilling av filmen «Dr. No» fra 1962. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske skuespilleren Eunice Gayson er gått bort, 90 år gammel, ifølge BBC.

«Det er veldig leit å måtte meddele at vår kjære Eunice døde 8. juni. Hun var en fantastisk kvinne, som gjorde stort inntrykk på alle hun møtte. Hun vil bli dypt savnet», heter det i en uttalelse på Gaysons offisielle Twitter-profil.

Gayson gjorde seg bemerket da hun kapret rollen som den første Bond-piken i historien. Som James Bonds kjæreste Sylvia Trench medvirket hun i de to første filmene, «Dr No» fra 1962, samt «From Russia with Love» fra 1963.

I førstnevnte film medvirket også den sveitsiske skuespillere Ursula Andress, som magasinet Empire for øvrig har kåret til tidenes Bond-pike.

Det er likevel Gayson som står oppført som den første offisielle Bond-piken. I filmene spilte hun mot den legendariske skuespilleren Sean Connery (87).

- Utrolig leit

Filmprodusentene bak Bond-serien, Michael G. Wilson og Barbara Broccoli, har i anledning dødsfallet kommet med følgende uttalelse:

- Det er utrolig leit å høre av Eunice Gayson, vår aller første Bond-pike, som spilte Sylvia Trench, har gått bort. Våre tanker går til hennes familie.

I etterkant av Bond-filmene, medvirket Gayson i en rekke tv-serier, deriblant «The Saint» og «The Avengers».

Gayson etterlater seg en datter.

Det har vært mange som har hatt rollen som Bond-pike opp gjennom åra. I 2011 gikk Linda Christian, også omtalt som «verdens første Bond-pike», bort, 87 år gammel.

Skuespilleren spilte imidlertid 007-agenten James Bonds kvinnelige motstykke i TV-versjonen av Ian Flemings debutroman «Casino Royale» fra 1954.

Hun døde i Palm desert i California etter en lang og hard kamp mot tykktarmskreft.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media