James Bond:

Bond-stjerne er død

Tania Mallet ble 77 år gammel.

DØD: På 1960-tallet spilte Tania Mallet rollen som Tilly Masterson i «Goldfinger». På den tida gjorde hun også stor suksess som modell. Her er hun fotografert i 1966. Foto: Crispian Woodgate / NTB scanpix
DØD: På 1960-tallet spilte Tania Mallet rollen som Tilly Masterson i «Goldfinger». På den tida gjorde hun også stor suksess som modell. Her er hun fotografert i 1966. Foto: Crispian Woodgate / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«James Bond»-franchisen har vist seg å være evig populær. Bøkene til Ian Fleming om agent 007 er blitt filmatisert en rekke ganger. Den første utkom i 1962, og enda en film i serien har planlagt premiere til neste år. Den blir for tida spilt inn i Norge.

Flere av historiene om agenten følger samme oppskrift. Bond må bekjempe en rik skurk, og finner seg gjerne en kvinnelig kompanjong på veien mot målet. Disse kvinnene har historisk sett blitt omtalt som «Bond babes», og har skapt mang en stjerne opp gjennom åra.

Nå har en av dem avgått ved døden. Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson i «Goldfinger» fra 1964, er død. Det bekreftet franchisens egen Twitter-konto søndag.

- Leit

«Det er leit å høre at Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson i «Goldfinger», har gått bort. Tankene våre er med hennes familie og venner i denne vanskelige tida», skriver de på Twitter, sammen med et bilde av skuespilleren i den velkjente filmen.

VERDENSKJENT: Bond-rollen gjorde Mallet til en verdensstjerne. I filmen var hun på hevntokt, men ble etter hvert drept av karakteren Oddjob. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENT: Bond-rollen gjorde Mallet til en verdensstjerne. I filmen var hun på hevntokt, men ble etter hvert drept av karakteren Oddjob. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere briter har gjort god figur som Bond opp gjennom åra, og i ovennevnte film var det Sean Connery som spilte den berømte agenten. Han har foreløpig ikke uttalt seg om Mallets bortgang. Ingen detaljer om dødsfallet er blitt offentliggjort.

I «Goldfinger» var det flere kvinner som spilte agentens romantiske interesser. Den mest kjente er nok Honor Blackman, som spilte karakteren Pussy Galore. I tillegg var Shirley Eaton å se i rollen som Jill Masterson - søsteren til karakteren Mallet spilte.

STJERNELAG: Mange har gjort karriere i filmene om James Bond. Svenske Britt Ekland (t.v) var blant annet å se i «The Man with the Golden Gun» i 1974. Her poserer hun sammen med Bond-stjernene John Wyman, Maud Adams og avdøde Tania Mallet (t.h). Foto: NTB scanpix
STJERNELAG: Mange har gjort karriere i filmene om James Bond. Svenske Britt Ekland (t.v) var blant annet å se i «The Man with the Golden Gun» i 1974. Her poserer hun sammen med Bond-stjernene John Wyman, Maud Adams og avdøde Tania Mallet (t.h). Foto: NTB scanpix Vis mer

Mallet var ifølge Deadline angivelig også aktuell i rollen som Tatiana Romanova i «From Russia with Love», men fikk den altså ikke.

Rollen hun faktisk fikk, skal hun ha fått fordi noen sendte inn et bikinibilde av henne til en av filmenes produsenter. Det har hun selv uttalt til fansiden MI6.

Tapte penger

Det skal ha kostet henne mye å si ja til rollen.

- Betalingen var forferdelig. Jeg ble egentlig tilbudt 50 pund i uka, men klarte å forhandle meg opp til 150. Jeg tjente mer enn det på én dag som modell, så det å være seks måneder på settet var et offer, sa hun til samme nettsted.

MODELL: Mallet valgte modellkarrieren framfor et liv som skuespiller. Foto: NTB scanpix
MODELL: Mallet valgte modellkarrieren framfor et liv som skuespiller. Foto: NTB scanpix Vis mer

Suksessen der og da var stor, men skuespillerkarrieren var ikke noe for henne. Dermed ble filmen fra 1964 den eneste store rollen hun noen gang var å se i. På midten av 1970-tallet var hun med i en tv-serie, men det ble ingen stor suksess.

Før hun gjorde sin debut på lerretet, var hun allerede en ettertraktet modell. I tillegg er hun kusina til den Oscar-vinnende skuespilleren Helen Mirren. I Mirrens memoarer fra 2007 blir Mallet omtalt som en lojal og sjenerøs person, som blant annet betalte for brorens utdannelse med pengene hun tjente som modell.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer