Kamala Harris og barn:

Bonusdattera vekker oppsikt

Kamala Harris' yngste bonusbarn blir allerede hyllet som moteikon og trendsetter.

HISTORISK: Kamala Harris ble USAs første kvinnelige visepresident onsdag 20. januar. Nå får bonusdattera Ella Emhoff (t.h) oppmerksomhet. Ektemannen Doug Emhoff og bonussønnen Cole ved siden av. Foto: Rob Carr / AFP / NTB
HISTORISK: Kamala Harris ble USAs første kvinnelige visepresident onsdag 20. januar. Nå får bonusdattera Ella Emhoff (t.h) oppmerksomhet. Ektemannen Doug Emhoff og bonussønnen Cole ved siden av. Foto: Rob Carr / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs ferske visepresident Kamala Harris (56) ble historisk da hun onsdag 20. januar inntok sitt nye kontor ved Det hvite hus. Etter den storslagne innsettelsen på Capitol Hill satt USAs første kvinnelige visepresident seg i bilen - før hun gikk det siste stykket med familien sin til den ærverdige presidentboligen.

«Hele verden» fulgte med på de historiske scenene - mens Harris og jurist-ektemannen Doug Emhoff (56) vinket langs gata i Washington D.C. De to giftet seg i 2014.

Etter innsettelsen har imidlertid flere av Kamala Harris' familiemedlemmer fått oppmerksomhet i sosiale medier. 56-åringen fra California har ingen barn selv, men to voksne bonusbarn i Cole (26) og Ella Emhoff (21) - som ektemannen har med ekskona Kerstin Mackin Emhoff (53). De var gift fra 1992 til 2008.

HYLLEST: Kamala Harris, ektemannen Doug Emhoff og grandniesa i Washington D.C. onsdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
HYLLEST: Kamala Harris, ektemannen Doug Emhoff og grandniesa i Washington D.C. onsdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Vis mer

Harris har også et kjært forhold til niesa Meena Harris (36), som er dattera til søstera Maya Harris (53) - samt grandniesene Amara og Leela Ajagu - som også deltok i følget mot Det hvite hus etter innsettelsen.

De to sjarmtrollene stjal showet i matchende dyreprint-jakker i fuskepels.

PROVOSERER: Coveret av magasinet Vogue med Kamala Harris på forsiden fikk flere til å reagere. Vis mer

Overrasker på Instagram

Mest oppmerksomhet har imidlertid stedattera Ella Emhoff fått. 21-åringen er en flittig bruker av Instagram, der hun har over 177 000 følgere.

21-åringen studerer tekstil på en privat designskole i New York, og er kjent for å strikke sine egne, fargerike klær - noe som tydelig kommer fram på Instagram-kontoen hennes.

I internasjonale medier blir hun allerede omtalt som en trendsetter og et moteikon. Hun og broren Cole var selvskrevne gjester under innsettelsen, og 21-åringen bar en kåpe fra luksusmerket Miu Miu da stemora ble tatt i ed som den første kvinnelige visepresidenten i USA.

ELEGANT: Søskenparet Cole og Ella ankommer innsettelsen på Capitol Hill - sistnevnte i antrekk fra Miu Miu. Foto: Win Mcnamee / AP / NTB
ELEGANT: Søskenparet Cole og Ella ankommer innsettelsen på Capitol Hill - sistnevnte i antrekk fra Miu Miu. Foto: Win Mcnamee / AP / NTB Vis mer

Kåpa var dekket med perler på skuldrene, og ble kombinert med en stor, hvit krage.

Ella Emhoff strikker og selger klær og annet tilbehør på Instagram og i egen nettbutikk. Sterke farger og bruk av striper går igjen i de fleste av plaggene. 21-åringen - som for øvrig er oppkalt etter jazzsangeren Ella Fitzgerald - selger også vesker og ymse kunst laget av strikk.

Og ikke nok med det: Hun driver også med tatoveringer hjemme. Hobbyen oppsto under pandemien, og allerede har 21-åringen fylt kroppen med flere tatoveringer, blant annet en bursdagskake, ifølge magasinet Washingtonian.

- Jeg har tatovert hunden min sitt navn, og en liten blomst. Nylig tatoverte jeg også en laks med en blomst i munnen. Det er kjempegøy, sa hun til magasinet Garage i november.

HISTORISK: Her blir Kamala Harris USAs første kvinnelige visepresident. Video: AP Vis mer

En moderne familie

Ella og Cole har begge vokst opp i California, der faren Doug Emhoff har jobbet som jurist i underholdningsindustrien i en årrekke. Cole har utdanning fra Colorado College, og har gått i sin fars fotstor og jobber i dag i samme bransje. Søskenduoen gikk på high school da faren fant kjærligheten med den nyslåtte visepresidenten, ifølge Harper's Bazaar.

Noen år seinere - i 2014 - giftet Kamala Harris og Doug Emhoff seg. Nå er han historisk som den første annenmann i USA - som er tittelen han har fått. Det er ventet at han vil slutte i jobben som jurist, men undervise i juss ved et universitet i Washington D.C. - i tillegg til sine nye arbeidsoppgaver som visepresidentens ektemann.

I dag har Kamala Harris et svært nært forhold til bonusbarna. De omtaler henne som «Momola», noe som tydelig understreker de tette båndene. Bakgrunnen for kallenavnet er at Harris var misfornøyd med å bli kalt «stemor», har hun selv avslørt i Elle. Forholdet til Ella og Cole ble også tema i talen hennes på Capitol Hill.

- Til min ektemann Doug, våre barn Cole og Ella, søstera mi Maya og hele vår familie: Jeg elsker dere mer enn jeg klarer å uttrykke, sa Harris etter at hun var blitt tatt i ed.

SEREMONIEN: Flere kameraer var på Joe Biden og Kamala Harris 20. januar. Denne mannen tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP Vis mer

Søndagsmiddagene er hellige for familien, til tross for at tradisjonen stort sett har foregått på Zoom under pandemien. Den moderne familiens gode bånd viser seg også i sosiale medier, der spesielt Harris opp gjennom har delt bilder sammen med ektemannen og bonusbarna.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer