<strong>REGISSØR:</strong> Johan Renck har jobbet ned noen av verdens største musikkstjerner. Han kom tett på David Bowie like før han døde. &nbsp;Foto: Leif R Jansson / Scanpix
REGISSØR: Johan Renck har jobbet ned noen av verdens største musikkstjerner. Han kom tett på David Bowie like før han døde.  Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer

Bowie fortalte svenske at han skulle dø

- Vi kom hverandre jævlig nære på den korte tiden, sier Johan Renck.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): David Bowie holdt kreftsykdommen hemmelig helt fram til sin død. Men den svenske musikkvideoregissøren Johan Renck åpnet han seg for.

I gårsdagens utgave av det svenske radioprogrammet «Sommar i P1», på Sveriges Radio, forteller Renck om vennskapet med David Bowie.

- Vi kom hverandre jævlig nære på den korte tiden, sier Renck

De to laget musikkvideoen til låta «Lazaraus» sammen. Renck beskriver arbeidet som kort og intensivt. Videoen kom til mens Bowie var syk, og ble artistens aller siste.

<strong>BOWIE:</strong> Artisten fortalte om sykdommen til den svenske musikkvideoregissøren mens de arbeidet sammen. Photo: Markus Beck
BOWIE: Artisten fortalte om sykdommen til den svenske musikkvideoregissøren mens de arbeidet sammen. Photo: Markus Beck Vis mer

Jobbet med døden

Bowie døde i januar i år. Da hadde han hatt kreft i lengre tid.

Likevel var han aktiv til det siste, og jobbet kontinuerlig med kunstneriske prosjekter.

Bowies siste album «Blackstar» var hans 26. studioalbum og ble sluppet like før han døde. Albumet fikk en firer av Dagbladets anmelder.

Albumet har en mørk undertone, og tematiserer døden.

Ifølge Renck var det slik Bowie ville ha det.

- Han ville at døden skulle være en medarbeider, han bød liksom døden inn, og gjorde den synlig og vanlig, sier Renck.

Tok ikke farvel

Johan Renck står bak en rekke velkjente musikkvideoer, og har samarbeidet med de største stjernene i verden, som Madonna, Kylie Minogue, Robbie Williams, Beyoncé og The Libertnes, for å nevne noen få.

Renck forteller videre at at han ikke fikk tatt farvel med Bowie før han døde.

– Så tok døden ham og reiste, midt i et åndedrag, bare dager etter at vi var helt ferdige med alt. Ikke noe siste noenting, ingen avskjedstale, alt bare stanset opp, sier Renck i programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer