Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Boyband-kongen er død: - Håper han har funnet fred

Skaperen av Backstreet Boys og 'NSync har gått bort. 

DØD: Fredag 19. august døde tidligere boyband-manager og -produsent Lou Pearlman i fengsel. Dødsårsaken er ikke klar. Foto: AP Photo/John Raoux, NTB scanpix
DØD: Fredag 19. august døde tidligere boyband-manager og -produsent Lou Pearlman i fengsel. Dødsårsaken er ikke klar. Foto: AP Photo/John Raoux, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld meldte en rekke internasjonale medier, deriblant Huffington Post og Billboard, at boyband-skaper og -produsent Lou Pearlman (62) hadde dødd.

Dette bekreftet Federal Bureau of Prisons på sine nettsider. Han ble i 2008 dømt til 25 år i fengsel, etter å blitt dømt som hjernen bak en av de største svindeloperasjonene i amerikansk historie, kunne Dagbladet skrive i den gang. Påtalemyndigheten mener han stjal over 300 millioner dollar fra investorer.

Pearlman er kjent som manageren til både Backstreet Boys og 'NSync, to av de mest suksessfulle boybandene i historien. Før dette jobbet han også med New Kids On The Block.

Han ble derimot sparket og saksøkt av samtlige medlemmer på slutten av 90-tallet, fordi de mente at han hadde jukset til seg mer penger enn hva han hadde krav på.

Kondolansene renner inn

Dødsårsaken til Pearlman ble ikke klar enda. Det var på fredag at han døde, men nyheten kom ikke før søndag amerikansk tid.

Hans tidligere boyband-protesjeer har kommet med flere kondolanser. Det på tross av at enkelte av dem har vært i rettslige konflikter med ham tidligere.

«Det sies at Lou Pearlman har gått bort. Han har kanskje ikke vært en businessmann etter boka, men jeg hadde aldri gjort det jeg gjør i dag uten ham. Hvil i fred», skriver tidligere 'NSync-medlem Lance Bass på Twitter.

«Jeg håper han har funnet fred. Gud velsigne deg, Lou Pearlman», skriver Justin Timberlake.

«Min gamle manager døde i fengsel. Hvil i fred Lou. Han var aldri den beste businessmannen, men han oppdaget meg. Karma er ekte», skriver Aaron Carter.

Flere andre boybandstjerner som Chris Kirkpatrick og Jacob Underwood har også kommet med sine kondolanser.

Lurte folk

Det var på starten av 80-tallet at amerikaneren først startet å lure folk.

Pearlman opererte med en såkalt ponzi-svindel, som vil si at han har fått folk til å investere i selskaper som bare eksisterer på papiret.

Han solgte blant annet aksjer til et flyselskap, som verken eide et eneste fly eller hadde planer om å lette fra bakken.

Rundt 250 enkeltpersoner lot seg lure, som sørget for at den tidligere manageren klarte å hente inn over hundre millioner kroner.

- Voldtatt

Selv om Justin Timberlake og andre sangere nå deler gode ord om Pearlman, har de ikke alltid vært like varme mot ham.

Flere av bandene manageren jobbet, med har vært i finansielt klammeri med han, har Dagbladet tidligere skrevet.

- Finansielt ble jeg rett og slett voldtatt, har Justin Timberlake sagt til Rolling Stone om tida i 'NSync.

Pearlman hadde først og fremst økonomiske interesser med bandene sine. Aaron Carters advokat William Yanger forklarte i 2002 hvordan Pearlman opererte:

- Han finner talentfulle ungdommer, signerer kontrakter med dem, og gjør dem suksessrike. Deretter lar han være å betale dem, venter til de saksøker for så å inngå forlik, fortalte Yanger i 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!