Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Boybandstjerna: - Jeg kunne dødd

Ungpikeidolet Liam Payne snakker ut om livet som popstjerne.

SNAKKER UT: One Direction-stjerna, Liam Payne, sier han pådro seg et alkoholproblem i den mest intense perioden med boybandet. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: One Direction-stjerna, Liam Payne, sier han pådro seg et alkoholproblem i den mest intense perioden med boybandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At livet i rampelyset ikke er noen dans på roser, har historien gitt utallige eksempler på.

Det var det heller ikke for One Direction-medlemmet Liam Payne. Sammen med Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan og Louis Tomlinson tok han verden med storm i 2010.

- Drakk veldig mye

Musikken solgte som hakka møkk, og overalt hvor de reiste møtte de horder av hylende ungpiker og fulle konsertarenaer. Men det hadde sin pris, i alle fall for Payne.

I podkasten «Table Manners with Jessie Ware» forteller han at han begynte å drikke veldig mye.

- Jeg gikk gjennom et stadium med bandet der jeg drakk veldig mye. Jeg la på meg og la ikke merke til det. Jeg var full hver dag. Jeg så ikke hva som kikket tilbake på meg i speilet, sier Payne, ifølge Page Six.

Han forteller at han drakk døgnet rundt, og at han bare var tilnærmet edru like før konsertene.

- Timeplanen vår var et kaos. Jeg gikk av scenen, høy på endorfiner, og ble forferdelig full. Jeg sto opp klokka fem på ettermiddagen, og gjorde det på nytt igjen, sier Payne.

Han sier at alle i bandet var overarbeidede og de hadde ikke noe privatliv.

Bandet, som i sin tid ble satt sammen av Simon Cowell under den britiske X-Factor-konkurransen i 2010, ble oppløst i 2016.

- Kunne dødd

Payne innrømmer at han var nervøs for å forlate bandtilværelsen, men samtidig visste han at det var til det beste.

- Det var ingen lettelse, det var skummelt, men det måtte stoppe. Jeg kunne ha dødd, sier Payne.

Payne har en sønn med eksen Cheryl Ann Fernandez-Versini, bedre kjent som Cheryl Cole, som heller ikke er ukjent med stjernelivet. Aldersforskjellen mellom de to, 10 år, ga de britiske tabloidene noe å meske seg i. Det gjorde også måten duoen møttes på.

Det var i 2008 at den da 14 år gamle Liam gjorde som mange unge jenter og gutter har gjort før ham - gikk på audition til «X-Factor» i håp om å sjarmere dommerne i senk.

Med låta «Fly me to The Moon» var det bare så vidt den mye omtalte «skurken» i showet, Simon Cowell, ga 14-åringen en billett videre til neste runde.

FØRSTE MØTE: Første gang One Directions Liam Payne var på audition til «X-Factor», møtte han Cheryl Ann Fernandez-Versini, den gang Cheryl Cole. Han var 14 år. Hun var 24 år og gift. Nå venter de barn sammen. Video: ITV / Reuters Vis mer

Payne klarte imidlertid med sin flørtende opptreden og et aldri så lite blunk, å overbevise Cheryl, samt det resterende jurymedlemmet Louis Walsh.

- Jeg liker deg. Du er veldig søt, og har karisma. Jeg så hvordan du ga oss et småfrekt blunk, sa hun etter auditionen.

Det tok riktignok noen år, men til slutt ble de altså et par. I 2018 annonserte de at forholdet var over.

Payne har, som de andre i bandet, fortsatt i musikkbransjen etter at karrieren var over, men han har ikke oppnådd like mye suksess som sin bandkollega Harry Styles.

Rehab

Uansett er Paynes historie om overdrevent alkoholinntak på ingen måte unik i musikkbransjen.

Vi trenger ikke gå mer enn et par uker tilbake, da frontfigur for metalgigantene Metallica, James Hetfield, sjekket inn på rehab igjen.

Som følge av dette kansellerte bandet de planlagte konsertene på New Zealand og i Australia. Hetfield har hatt alkoholproblemer i store deler av Metallicas karriere, men inntil han ble innlagt igjen i høst hadde han holdt seg edru i 17 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media