«Brangelina»-skilsmissen:

Brad Pitt fikk avslag i retten: - Et tynt forsøk på å beskytte seg selv

Skuespilleren oppgir at han vil verne om barna. 

FIKK AVSLAG: Skuespiller Brad Pitt ønsker ikke at barna skal eksponeres ytterligere i forbindelse med skilsmissen til Angelina Jolie. Foto: NTB Scanpix
FIKK AVSLAG: Skuespiller Brad Pitt ønsker ikke at barna skal eksponeres ytterligere i forbindelse med skilsmissen til Angelina Jolie. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I september ble det kjent at superparet Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52) går hver til sitt etter ti år sammen.

Siden har paret måttet tåle å få bruddet brettet utover verdens forsider, hvor fokuset har vært spesielt stort på diskusjonen rundt hvem av de to som skal få beholde omsorgsretten for de seks barna.

BRUDD: Brad Pitt og Angelina Jolie gikk hver til sitt i september, etter ti år sammen. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Brad Pitt og Angelina Jolie gikk hver til sitt i september, etter ti år sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret har i løpet av skilsmisseprosessen gitt sterkt uttrykk for at de ønsker å verne om sine barn.

Ifølge Sky News har Brad Pitt denne uka søkt om å få unnta samtlige dokumenter fra offentligheten hva gjelder behandling av skilsmissen og omsorgsretten.

- Uopprettelig skade

Som begrunnelse for å hemmeligholde dokumentene, har Pitt opplyst at barnas rett til privatliv bør bli ivaretatt, spesielt med tanke på at samtlige er mindreårige.

- Jeg blir ekstremt bekymret dersom dokumentene rundt omsorgsretten ikke blir unndratt offentligheten. Informasjonen kan skape uopprettelig skade for våre barns personvernrettigheter, har skuespilleren skrevet til retten.

Både Pitt og Jolies advokater var til stede under en høring onsdag morgen. Dommeren i saken, Richard Burdge Jr, besluttet å avslå saken, men ville likevel vurdere forespørsler om å nekte offentlig innsyn i spesifikke dokumenter.

Selv om Pitt oppgir barnas rett til privatliv som hovedmål, mener Jolies advokat at det hele er «et tynt forsøk på å beskytte seg selv fra offentligheten».

Skuespillerens advokat ønsket ikke å kommentere saken overfor pressen onsdag.

Seksbarnsforeldre

Pitt og Jolie, populært kalt «Brangelina», møtte hverandre under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith» i 2005, og forlovet seg i 2012.

To år seinere ga de hverandre sitt ja i en svært privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

I 2006 fikk paret sitt første biologiske barn, og siden har de adoptert flere. De to filmstjernene har i dag seks barn sammen: Maddox (15), Pax (13), Zahara (11) og Shiloh (10), samt tvillingene Knox og Vivienne på åtte år.

Da skilsmissen ble gjort kjent skal seksbarnsmoren ikke ha bedt Pitt om økonomisk støtte, og oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som grunn i skilsmissepapirene.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer