Brad Pitt og Angelina Jolie:

Brad Pitt i sjeldent intervju: - Barna er alt for meg

Brad Pitt letter på sløret om hvordan familien løser barnefordelingen etter skilsmissen.

HEMMELIGHETSFULL: Brad Pitt snakker sjeldent om barna eller skilsmissen, men i et nytt intervju med nyhetsbyrået AP forteller han om hvordan han betrakter barna nå i etterkant. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIGHETSFULL: Brad Pitt snakker sjeldent om barna eller skilsmissen, men i et nytt intervju med nyhetsbyrået AP forteller han om hvordan han betrakter barna nå i etterkant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var i september at sjokknyheten ble kjent. Brad Pitt (53) og Angelina Jolie (41) hadde bestemt seg for å gå fra hverandre, etter tolv år som kjærester og to år som rette ektefolk.

Et av spørsmålene som dukket opp raskest, var hva storfamilien nå skulle gjøre med fordelingen av barna. Skuespillerne har barna Maddox (15), Pax (13), Zahara (11), Shiloh (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8), og hvem som får det endelige foreldreansvaret har vært omdiskutert siden skilsmissen ble kjent.

Verken Pitt eller Jolie har snakket noe særlig med mediene siden da, men de har lettet på sløret et par ganger. I et nytt intervju med nyhetsbyrået AP, forteller Pitt at barna er noe av det han verdsetter mest i livet.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Barna er livet mitt

- Jeg har ingen hemmeligheter, sier Pitt til nyhetsbyrået og fortsetter:

- Jeg har ikke noe å skjule. Vi er alle mennesker, og jeg synes at menneskelige tilstander er veldig spennende. Om vi ikke snakker om det, blir det ikke noe bedre, svarer skuespillerkjekkasen på spørsmål om hvordan han har valgt å være såpass åpen.

«Fight Club»-stjerna kan fortelle at han de siste månedene har brukt tida på å prøve å holde familien samlet etter beste evne, eller å «holde skipet seilende», som han selv sier. Pitt mener at det viktigste for dem nå, er å «finne mye måter å sammensette familien på».

Han legger ikke skjul på at barna er desidert viktigst framover.

- Barn er alt. Barna er livet mitt. De tar alt fokus, som de alltid burde, forteller han og fortsetter:

- Det er mye skjønnhet i verden og masse kjærlighet. Og det er masse kjærlighet og gi. Det er greit. Det er bare livet, sier han og legger vitsende til at han «ikke er suicidal, eller noe».

Intervjuet med skuespilleren ble gjort i forbindelse med filmen «War Machine», som kommer ut seinere i år. Amerikansk premièredato er 24. mai.

GJØR ALT: Brad Pitt og Angelina Jolie har gjort mye for å skjerme barna gjennom oppveksten, men det hender at de viser dem fram. På dette bildet ser vi barna Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK, NTB Scanpix
GJØR ALT: Brad Pitt og Angelina Jolie har gjort mye for å skjerme barna gjennom oppveksten, men det hender at de viser dem fram. På dette bildet ser vi barna Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK, NTB Scanpix Vis mer

Var redd

Det første intervjuet Pitt valgte å gjøre etter skilsmissen, var med herremagasinet GQ. Der pratet han blant annet om presset han var under da det ble slått opp i pressen at han ble etterforsket for barnemishandling.

Det tok Pitt naturligvis svært tungt, men saken ble senere henlagt. Frykten for at barna skulle tro alt som sto i avisene var stor.

- Jeg var redd for at barna skulle tro på det, og at vennene deres skulle spørre dem for mye. Selvsagt var mesteparten falske nyheter, de ble skrevet for å selge. Det såret meg, sa han.

Det var da barnevernet ringte at ting virkelig begynte å bli tungt for Pitt.

- Jeg satt virkelig i saksa da barnevernet ringte. Det var etter det at vi klarte å samarbeide for å ordne dette. En advokat sa til meg: «Ingen vinner i retten, det handler om hvem som blir mest såret».

- Det tror jeg på. Du bruker et år på å være fokusert på å bygge en sak for å bevise din uskyld, og hvorfor du har rett og de tar feil. Det er vanskelig. Jeg nektet å gjøre det, og heldigvis var Angelina enig. Det er sjokkerende for barna å plutselig få deres familie revet fra hverandre, fortalte filmstjerna.

- Veldig vanskelig tid

I februar var det Angelina Jolie som tok bladet fra munnen for første gang, og fortalte i et intervju med BBC hvordan den siste tida etter bruddet har vært. People har gjengitt deler av intervjuet.

Skuespilleren, kjent fra blant annet «Tomb Rider» og «Mr. & Mrs. Smith», var i Kambodsja da hun fikk spørsmål om bruddet av den britiske tv-kanalen.

- Jeg vil ikke si så mye om det, bortsett fra at det har vært en veldig vanskelig tid. Vi er en familie, og vil alltid være det. Vi kommer oss gjennom dette og blir forhåpentligvis sterkere som familie av det, sa Hollywood-stjerna den gang.

Skuespillernes barn, Maddox (15), Pax (13), Zahara (11), Shiloh (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8), har hovedfokuset i det som har vært en svært offentlig skilsmisse.

- Mange andre går gjennom dette, også min familie ... Vi har alle vært gjennom en tøff tid. Fokuset mitt er på barna, fortalte Jolie og fortsatte:

- Vi er og vil alltid forbli en familie. Jeg ser etter en måte dette kan gjøre oss sterkere som familie på.

På tross av en tid med mye usikkerhet, lar hun ikke det påvirke dagliglivet til verken henne eller barna. Skuespilleren sier at hun prøver å starte dagen med å bestemme hvem som skal gå tur med hunden, å få alle til å pusse tennene og å servere pannekaker til frokost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer