SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles. Slik reagerer Twitter. Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Brad Pitt og Angelina Jolie skal skilles

Går fra hverandre etter elleve år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hollywoods mest kjente par, Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52), skal skilles.

Det bekrefter Jolies advokat, Laura Wasser, overfor Sky News, som først meldte nyheten på Twitter.

Årsaken til bruddet er foreløpig ikke kjent. TMZ hevder imidlertid at superparet krangler om barneoppdragelse. Det skal være Jolie som søker om skilsmisse.

- Vedig trist

Kort etter at nyheten ble kjent, kommenterte Brad Pitt bruddet i en uttalelse overfor bladet People:

- Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tida, sier han.

Jolies talsperson, Robert Offer, sier til Sky News at beslutningen om skilsmisse er tatt av hensyn til «familiens beste».

- Hun ønsker ikke kommentere bruddet, og ber om respekt for privatlivets fred, sier Offer.

Pitt og Jolie, populært kalt «Brangelina», møtte hverandre under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith» i 2005, og forlovet seg i 2012.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

Seksbarnsforeldre

To år seinere ga de hverandre sitt ja i en svært privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

I 2006 fikk paret sitt første biologiske barn, og siden har de adoptert flere. De to filmstjernene har i dag seks barn sammen: Maddox, Pax, Zahara og Shiloh, samt tvillingene Knox og Vivienne.

Bryllupsryktene hadde florert rundt paret omtrent siden de ble et par i 2005. I 2006 ville ryktene ha det til at de skulle gifte seg i Italia.

Pitt og Jolie ble kjærester kort tid etter at førstnevnte skilte seg fra «Friends»-stjerna Jennifer Aniston. Ifølge den kulørte delen av amerikansk presse skal det også ha vært en periode hvor Aniston og Jolie overlappet hverandre som Brad Pitts utvalgte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer