FORSTÅR IKKE OPPSTYRET: Bradley Cooper deltok på demokratenes landsmøte i forrige uke. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: NTB Scanpix
FORSTÅR IKKE OPPSTYRET: Bradley Cooper deltok på demokratenes landsmøte i forrige uke. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bradley Cooper forstår ikke hvorfor den republikanske fansen er rasende på ham

Skuespilleren forteller om hvorfor han deltok på demokratenes landsmøte. 

Skuespilleren Bradley Cooper (41) skapte twitterstorm da han deltok på demokratenes landsmøte i forrige uke.

Cooper spilte hovedrollen i filmen «American Sniper». Filmen er basert på biografien om USAs «dødeligste skarpskytter», Chris Kyle, som av mange amerikanere sees på som en nasjonalhelt.

Skuffelsen blant den republikanske fansen var derfor stor da Cooper viste seg å være demokrat.

I et intervju på «The Late Late Show» tirsdag forteller 41-åringen at han tok med sin mor på demokratenes landsmøte for å høre Obamas tale, skriver Huffington Post.

Forventet det ikke

På spørsmål om hva han tenkte om reaksjonen på hans deltakelse og den påfølgende nyhetsdekningen, svarer han:

- Jeg forventet virkelig ikke det. Republikanerne var i harnisk over at jeg var der for å høre presidentens tale, sier Cooper.

- Fordi du spilte Chris Kyle i «American Sniper», skyter regissør Todd Phillips inn.

- Det er som om mafiaen skulle være rasende på Robert De Niro for at han var med i «The Intern», sier Phillips, som var gjest sammen med Cooper på «The Late Late Show».

Cooper sier han er veldig glad for at han var til stedet da Obama holdt tale på demokratenes landsmøte.

- Det var helt utrolig. Det var antakeligvis en av de siste gangene han kommer til å holde en tale. Jeg syns han har vært en fantastisk president, sier Cooper.

Roser Trump

Selv om Bradley Cooper skuffet den republikanske fansen, så kan det hende regissøren av American Sniper, Clint Eastwood, lever bedre opp til forventningene.

I et intervju med magasinet Esquire roser han Donald Trump for å stå imot det politisk korrekte.

- Han er inne på noe, for alle er lei av den politiske korrektheten. Vi er virkelig en pysete generasjon. Vi ser folk anklager andre for å være rasister. I min oppvekst ble det ikke kalt rasisme, sier Eastwood.

MENER TRUMP ER INNE PÅ NOE: Clint Eastwood sier folk er lei av den politiske korrektheten, og at Trump gjør rett i å utfordre dette. Foto. NTB Scanpix
MENER TRUMP ER INNE PÅ NOE: Clint Eastwood sier folk er lei av den politiske korrektheten, og at Trump gjør rett i å utfordre dette. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Stjerneregissøren sier samtidig at Donald Trump har sagt og gjort veldig mye dumt.

- Du vet, han er en rasist nå fordi han har snakket om denne dommeren. Og ja, det er en dum ting å si, og å basere din mening på det faktum at fyren har meksikanske foreldre eller noe.

- Men pressen og alle andre sier det er rasistisk, og de lager et stort oppstyr på grunn av det, sier Eastwood.

Selv om han formelt sett ikke vil støtte noen av presidentkandidatene, hadde han gått for Trump om han måtte velge.

- For hun [Hillary Clinton] har erklært at hun skal følge i Obamas fotspor. Det har vært for mye rart som har skjedd der, sier Eastwood.