HEKTISK: Cecilia Brækhus tok seg i helga tid til å ta seg en fest. Det tilhører sjeldenhetene, med tanke på at livet hennes som oftest består av reising, boksing og promotering. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HEKTISK: Cecilia Brækhus tok seg i helga tid til å ta seg en fest. Det tilhører sjeldenhetene, med tanke på at livet hennes som oftest består av reising, boksing og promotering. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus:

Brækhus' hektiske liv: - Savner selvfølgelig familie og venner

Boksedronninga mener hun ikke har tid til kjæreste.

Søndag kveld var alt som kunne krype og gå av norske kjendiser til stede i Oslo Spektrum for å feire Se og Hørs storslåtte 40-årsjubileum. Blant dem som hadde tatt turen var proffbokser Cecilia Brækhus (36).

Vi er vant med å se henne i ringen, med oppsatt hår og svette rennende nedover ansiktet. Kontrasten var derfor stor da Brækhus møtte opp søndag kveld, i et blomstrete silkeantrekk og med nyfrisert hår. Overfor Dagbladet kunne hun fortelle at en anledning som dette tilhører sjeldenhetene.

- Det er ikke så ofte jeg er på fest, egentlig. Dette er en av de sjeldne gangene, og det er gøy å se hva som rører seg rundt om i Norge og på denne festen. Jeg har nettopp vært ute og reist, ja, jeg kom akkurat hjem fra Las Vegas, og det er deilig å være tilbake, sier hun, og skåler mot noen bekjente som går forbi.

- Fra morgen til kveld

Den siste tida har den verdenskjente bokseren tilbrakt i USA, eller «Statene» - som hun selv omtaler landet som. Hun har blant annet vært på presseturné i Las Vegas, der hun mottok Ring Magazines «Pound-for-Pound»-tittelbelte som første kvinne på 96 år.

Den spreke bokseren har i tillegg fra tidligere av har vunnet alle sine 34 proffkamper, og hun har tittelbeltene i hele fem forbund - deriblant WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council).

Selv om livet tidvis kan være hektisk for 36-åringen, forteller hun at hun sjelden tenker over hvor fort ting faktisk går før det hele er over.

- IKKE NOE HVILE: Cecilia Brækhus kom akkurat hjem fra en tur til Las Vegeas, og nyter nå en avslappende periode hjemme i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- IKKE NOE HVILE: Cecilia Brækhus kom akkurat hjem fra en tur til Las Vegeas, og nyter nå en avslappende periode hjemme i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Når jeg er utenlands er det jobb, og det går fra morgen til kveld. Du får ikke noe hvile, det er «bang bang bang» hele tida, sier hun, og fortsetter:

VIL IKKE FLYTTE: Cecilia Brækhus sier det er uaktuelt å flytte til USA for å trene med Johnathon Banks. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Man merker først når man kommer hjem og får landet litt hvor sliten man er. Da får man en utladning, men akkurat i arbeidsperiodene skjer det så mye intenst. Alt er så svært i USA, så det er masse uttrykk å bearbeide når man er hjemme igjen, flirer hun.

Den norske verdensmesteren begynte med kickboksing da hun var 14 år gammel, og har siden den gang imponert i ringen rundt om i hele verden. Tilnavnet «The First Lady» har hun gjort seg fortjent til fordi hun aldri har tapt en kamp. Her hjemme har hun blant annet vunnet prisen for Årets navn på Idrettsgallaen for de mektige merittene.

Går glipp av bursdager og bryllup

Store deler av karrieren har derimot funnet sted i utlandet, sett bort fra den historiske boksekampen hun hadde i Oslo i oktober 2016. Derfor bruker 36-åringen tida hjemme på til å koble av.

- Det er alltid deilig å komme hjem til Norge fordi det er en stor del av livet mitt. Jeg har jo alltid det norske publikumet i ryggen uansett hvor jeg er i verden, men det er dette som er hjemmet mitt, forklarer hun.

GLAD HUN SLIPPER: Råsterke Cecilia Brækhus ville ikke svare på om hun kunne slått slåsskjempene i «Game of Thrones», da hun deltok på festpermieren av den sjuende sesongen i Oslo i kveld: Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

Lange perioder uten familie og venner, som ikke alltid har mulighet til å være med på kamper i utlandet, oppleves noen ganger vanskelig.

- Man savner selvfølgelig familie og venner. Det er plusser og minuser ved å ha det livet jeg har. Av og til mister man en bursdag eller et bryllup, og jeg vet at venner og familie gjerne skulle ha sett at jeg var her mer. Men jeg får med meg det viktigste, og de vet at jeg er kjempeglad i dem og at det jeg gjør er jeg nødt til å gjøre for karrierens del. Jeg har utrolig forståelsesfulle folk rundt meg, forteller verdensmesteren.

Se dette innlegget på Instagram

☀️☀️☀️

Et innlegg delt av First Lady Cecilia Braekhus (@ceciliabraekhus)

Ikke tid til kjæreste

Med et liv dedikert i stor grad til karriere, er det ikke tid til spesielt mye annet for 36-åringen. På spørsmål om hvordan kjærligheten går om dagen, svarer hun avkreftende.

- Akkurat nå har jeg ikke tid til stort. Det er boksingen og alt rundt som tar tida mi, sier hun.

I en digresjon kan Brækhus derimot også fortelle at hun noen ganger skulle ønske hun kunne være litt villere, eller kanskje skape noen skandaler.

- Det går sjelden rykter om meg. Når man lever det livet her, har man ikke tid til å snu ting på hodet. Folk vet lite om meg privat, og jeg tror det er derfor de ikke skriver eller hvisker stort om meg, forklarer hun.