SATT PÅ VENT: En ny, norsk sesong av «Love Island» er nå satt på vent. Foto: Marie Røsseland
SATT PÅ VENT: En ny, norsk sesong av «Love Island» er nå satt på vent. Foto: Marie RøsselandVis mer

«Love Island»

Bråstopp for Tone Damlis programlederjobb

- Det stemmer at vi per nå ikke planlegger noen ny sesong.

I fjor høst debuterte artist Tone Damli som programleder da den første norske sesongen av «Love Island» ble sendt på TV. Flere single sjekket inn på en villa på Gran Canaria for å finne kjærligheten, og blant andre Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug kapret hverandres hjerter.

Tilbakemeldingene fra det norske folk var derimot varierende, og tirsdag morgen skriver VG at en ny sesong er satt på vent. Det opplyser kommunikasjonsdirektør i Nordic Entertainment Group ((NENT Group, som eier blant annet TV3, Viafree og Viaplay), Line Vee Hanum, til avisa.

- Det stemmer at vi per nå ikke planlegger noen ny sesong av «Love Island». Men hvem vet, det gjelder nødvendigvis ikke for all framtid. Vi har muligheten til å hente det tilbake på et senere tidspunkt om vi ønsker det, sier Vee Hanum.

SNAPCHAT: Tone Damli var ute og kjørte bil da hun fikk lyst til å synge - og filme det med mobilen. Video: Tone Damli / Snapchat Les saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/delte-snapchat-video-bak-rattet/70635224 Vis mer

Dialog med Tone

Kommunikasjonsdirektøren forteller videre at sviktende seertall har mye skyld for at realityprogrammet blir satt på vent. Videre sier hun at det er vanlig for kanalen å se an hvordan en serie fungerer på skjermen.

Vee Hanum legger heller ikke skjul på at Love Island druknet litt i konkurransen, men påpeker at den gikk bra digitalt, men dessverre ikke gjorde seg like godt på linær-TV.

- (...) Men ettersom den gikk så bra på digitale flater, har vi ikke lagt den helt på is. «Love Island» var faktisk den mest sette norske egenproduksjonen i hele Norden på Viaplay.

Line Vee Hanum forteller at de har hatt løpende dialog med Tone Damli om situasjonen.

Saken fortsetter nedenfor.

Fant kjærligheten

Selv om programmet ikke fikk helt den responsen som trolig var ønsket, har den i hvert fall hjulpet ett norskt par å finne kjærligheten, nemlig Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug.

Da Dagbladet møtte paret etter hjemreise hadde de stor tro på at de to var ment for hverandre, og i fjor kunne de avsløre at de skal bli samboere. I dag er de to turtelduene på leiting etter sin første leilighet sammen.

I ettertid fortalte Sveinsdottir at det var spesielt å finne kjærligheten på TV.

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sa Sveinsdottir, og fortsatte:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.