STØTTER BØE: Østfold Høyres leder Tage Pettersen synes det står respekt av måten Bøe nå står fram på. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STØTTER BØE: Østfold Høyres leder Tage Pettersen synes det står respekt av måten Bøe nå står fram på. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Brede har snakket med meg om disse tingene

Lederen i Østfold Høyre synes det står respekt av at Brede Bøe nå velger å stå fram.

(Dagbladet): I et innlegg som er publisert på Moss avis sin nettside i kveld, forteller komiker Brede Bøe (43) at han har alkoholproblemer, at han er bipolar og HIV-positiv. Han skriver også at han vil stille som kandidat for Østfold Høyre til Stortingsvalget neste år.

- Ikke overrasket Lederen i Østfold Høyre synes det står respekt av at partikollega Brede Bøe nå velger å stå fram.

- Han har snakket med meg, som fylkesleder og politisk kollega, om mye av det som står i leserbrevet før, så jeg er ikke overrasket etter å ha lest det, sier Tage Pettersen.

Han var ikke klar over at Bøe ville publisere et leserinnlegg om dette i dag, men han tror ikke avgjørelsen har vært lett for Bøe.

- Jeg har stor forståelse for at han gjør det, det er veldig personlige ting han beskriver, så det har nok vært viktig å tenke nøye igjennom tidspunktet for å gjøre det og konsekvenser, sier Pettersen.

Støtter Forsberg Bøe oppgir at han velger å være åpen som en støtte til stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap), som ble vraket fra gjenvalget til stortingsplass etter å ha fortalt om narkotikamisbruk og angst i et intervju med en lokalavis.

Pettersen ønsker ikke å spekulere i om Bøes åpenhjertige leserbrev vil ha konsekvenser for Bøes politiske karriere. Bøe står ikke fram med noe som bryter norsk lov, slik som Forsberg har gjort.

- Det opp til den demokratiske prosessen i partiet å avgjøre om dette vil ha noen konsekvenser for ham, sier Pettersen.

HIV-POSITIV: Brede Bøe forteller i et leserinnlegg i Moss Avis at han er HIV-positiv, bipolar og har et alkoholproblem.
Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet
HIV-POSITIV: Brede Bøe forteller i et leserinnlegg i Moss Avis at han er HIV-positiv, bipolar og har et alkoholproblem. Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet Vis mer