Britene er fulle av forventning. Dette er de heteste navneforslagene

Prins Harry hevdet at han og kona Meghan ikke hadde bestemt seg for et navn til sitt nyfødte barn mandag. Spekulasjoner er det imidlertid nok av.

NAVNEDISKUSJON: Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er blitt foreldre for første gang. Det får britene til å spekulere i hva navnet blir. Video: Ingvild Tveraag. Klipp: Kristoffer Løkås Vis mer

Mandag morgen kom hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) første barn til verden.

Detaljene rundt fødselen ble holdt privat, og at en velskapt gutt kom til verden, ble først kjent for offentligheten rundt ti timer etter at det skjedde.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som hver far og forelder sier, er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa en stolt pappa til pressen mandag ettermiddag.

Det store spørsmålet nå, er: Hva skal barnet hete?

FORELDRE: Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er blitt foreldre for første gang. Fødselen begynte tidlig mandag morgen, og ble bekreftet på ettermiddagen. Video: AP Vis mer

De heteste navneforslagene

Prins Harry hintet mandag til at et navn kan bli offentliggjort tidligst onsdag - eller i dagene etter. Det er også ventet at han og hertuginnen skal velge faddere for den lille i nær framtid.

Det britiske folk er fulle av forventning når det gjelder navnevalget, og spekulasjonene går som varm kniv i smør. Bookmakerne har for lengst gjort det mulig å gjette på hva man tror navnet blir.

Ifølge nyhetsbyrået AP er Alexander, Arthur, Philip og James de heteste navneforslagene. Ifølge The Independent er det førstnevnte som nå troner på topp.

AP melder at bookmakerne også kan melde om interesse for navnet Spencer. Valget av dette navnet vil i så fall være en ny gest rettet mot Harrys avdøde mor Diana, hvis pikenavn var Diana Spencer.

De kongelige har ofte flere navn. Prins Harrys fulle navn er for eksempel Henry Charles Albert David.

Ny hyllest

Prins Harry og hertuginne Meghan har allerede blitt hyllet for en annen Diana-gest:

De valgte nemlig å inkludere prinsesse Dianas søsken blant dem som fikk vite om fødselen aller først. Det kom fram i en pressemelding fra Det britiske kongehuset mandag.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i 2016.

Prins Harry har tidligere uttalt at han mente moren «ville vært i ekstase, hun ville hoppet opp og ned og vært så glad. Og så ville hun trolig vært bestevenn med Meghan», om hun hadde vært i live og fått nyheten om at paret skulle gifte seg i fjor.

Harry og Meghan har tidligere hyllet prinsens avdøde mor - blant annet på bryllupsdagen.