Kroppspress

Britisk modell: - Kom meg ikke ut av senga fordi jeg var så usikker

Daisy Lowe (27) vil gjøre noe med kvinners selvtillit. 

VIL HJELPE: Den britiske modellen Daisy Lowe er kjent for sin formfulle kropp. Hun setter pris på den, men forteller at usikkerheten enkelte ganger har tatt overhånd. Nå vil hun hjelpe kvinner i samme situasjon. Foto: Richard Young/REX/Shutterstock, NTB scanpix 
VIL HJELPE: Den britiske modellen Daisy Lowe er kjent for sin formfulle kropp. Hun setter pris på den, men forteller at usikkerheten enkelte ganger har tatt overhånd. Nå vil hun hjelpe kvinner i samme situasjon. Foto: Richard Young/REX/Shutterstock, NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I ei tid hvor ungdom flest føler på et enormt kroppspress, har flere celebre personer uttalt seg om hvordan de opplever problemer tilknyttet kropp og selvtillit.

Sist i rekka er den britiske modellen Daisy Lowe (27). Hun er datter av musikerne Pearl Lowe og Gavin Rossdale.

For tida er 27-åringen med i realityprogrammet «Stricly Come Dancing», og har fått stor skryt for sine dansebevegelser. Det er likevel ikke bare for å svinge seg rundt at modellen, som har vært på forsider av verdens største motemagasiner, ville delta.

Var usikker

Til The Sunday People forteller hun at hun gjerne vil bidra til å øke selvtilliten hos kvinner. Lowe deler sterke historier om hvordan hun selv slet med kroppen.

- Hver dag blir vi vist bilder av den perfekte kroppen og hvordan den bør se ut, men vi har bare den vi lever i selv, sier hun til avisa.

Modellen, som nylig stilte opp som modell for undertøysmerket Triumph, er i dag fornøyd med kroppen sin.

Hun innrømmer imidlertid at det ikke alltid har vært like lett å være henne.

- Jeg tror at det å være usikker er et ordentlig handicap. Det har vært ganger i livet mitt hvor jeg ikke har kommet meg ut av senga fordi jeg føler meg så usikker, forklarer 27-åringen overfor den britiske tabloidavisa.

Elsker mat

I et intervju med In Style i 2012 fortalte den britiske modellen at hun har sett motebransjens evige kroppspress på nært hold gjennom karrieren.

- Noen ganger har jeg stått ved siden av modeller og følt meg som en elefant, men jeg vet at jeg ikke er en stor jente. Jeg har bare en feminin figur. Jeg vil være stolt av hvordan jeg er bygd, fortalte hun.

Lowe er nemlig for glad i mat til å kunne slanke seg.

- Jeg elsker å spise. Jeg tror ikke at jeg noen gang har hoppet over et måltid. Noe av det fineste i livet er å nyte mat.

Bekymret mor

Hennes mor Pearl Lowe var for noen år tilbake framme i rampelyset igjen, i forbindelse med partnerbytte med Jude Law og Sadie Frost.

Hun var også narkotikamisbruker. Hun snudde livet og endte opp som designer. Daisy fikk hun sammen med Gavin Rossdale, som er kjent for ekteskapet han hadde med artisten Gwen Stefani.

I et intervju i 2009 la ikke Pearl skjul på at hun er bekymret for at modelldattera skal ta de samme valgene hun selv tok i ungdommen.

- Jeg kan bare gi henne råd og prøve å være en god rollemodell for henne, sa Pearl til Telegraph.

- Men jeg kjenner folk som går på de samme stedene som henne, så jeg får alltid høre hva hun driver med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer