Prinsesse Michael av Kent:

Britisk prinsesse coronasmittet

Den 75 år gamle prinsessa sleit med høy feber og tretthet.

SMITTET: Prinsesse Michael av Kent fikk påvist coronavirus for tre uker siden. Her er hun med ektemannen prins Michael i 2016 - i anledning feiringen av dronning Elizabeths 90-årsdag. Foto: Shutterstock / Rex
SMITTET: Prinsesse Michael av Kent fikk påvist coronavirus for tre uker siden. Her er hun med ektemannen prins Michael i 2016 - i anledning feiringen av dronning Elizabeths 90-årsdag. Foto: Shutterstock / Rex Vis mer
Publisert

Prinsesse Michael (75) av Kent har vært smittet av coronaviruset, bekrefter hennes talsperson Simon Astaire til nyhetsbyrået Reuters. Prinsessa er gift med dronning Elizabeths (94) fetter, prins Michael (78) av Kent.

Prinsessa er nå på bedringens vei etter å ha hatt plager som alvorlig feber og tretthet, uttalte Astaire mandag. Ifølge talspersonen fikk prinsesse Michael påvist coronaviruset for tre uker siden.

DRONNINGA: Prinsesse Michaels ektemann er dronningens fetter. Her er de tre sammen i 2014. Foto: Shutterstock / Rex
DRONNINGA: Prinsesse Michaels ektemann er dronningens fetter. Her er de tre sammen i 2014. Foto: Shutterstock / Rex Vis mer

- Siden da har hun og ektemannen prins Michael isolert seg på Kensington Palace. Prins Michael testet ikke positivt, sier Astaire videre til Reuters.

Talspersonen forteller videre at prinsessa er mye bedre nå, men at hun har hatt ei tøff tid som følge av coronasykdommen.

75-åringen ble en del av den britiske kongefamilien i 1978, da hun giftet seg med prins Michael i en borgerlig vielse i Wien. Prinsen er barnebarnet til kong George, som satt på den britiske tronen fram til sin død i 1936.

2010: Her er prinsessa med store deler av kongefamilien i juni 2010. Foto: Pa Photos / Anwar Hussein
2010: Her er prinsessa med store deler av kongefamilien i juni 2010. Foto: Pa Photos / Anwar Hussein Vis mer

Han og dronning Elizabeth har dermed en felles bestefar - noe som gjør dem til søskenbarn. Det er likevel sjeldent ekteparet utfører oppdrag på vegne av kongehuset, men de er til stadighet å se i kongelige bryllup og andre festlige begivenheter.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Flere smittede

Prinsesse Michael føyer seg inn i rekken av flere coronasmittede personer i den britiske kongefamilien. Allerede i mars ble det kjent at arveprins Charles (72) hadde blitt smittet.

I en pressemelding fra Clarence House, som fungerer som prinsen av Wales offisielle residens, het det at Charles hadde milde symptomer, og ellers var ved god helse.

Tronarvingen var i isolasjon i sju dager i Skottland. Kona Camilla Parker Bowles (73) ble også testet, men hun testet negativt.

I starten av november ble det også kjent at hans eldste sønn prins William (38) hadde vært smittet på omtrent samme tid som faren.

Det opplyste kilder ved Kensington Palace til BBC. Informasjonen ble ikke bekreftet av det britiske kongehuset.

Kanalens kongelige ekspert, Jonny Dymond, mente den gang at prins Williams coronasykdom mest sannsynlig ikke ble offentlig kjent i april for ikke å bekymre folket.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

- Kongehuset prøver også å bevare privatlivet til den kongelige familien, sa han til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer