<strong>DØD:</strong> Bruce Forsyth døde i sitt hjem i London etter kort tids sykeleie, melder BBC. Foto: NTB Scanpix
DØD: Bruce Forsyth døde i sitt hjem i London etter kort tids sykeleie, melder BBC. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sir Bruce Forsyth:

Britisk TV-legende er død

Den britiske programlederen Bruce Forsyth døde fredag, 89 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): TV-veteran og gameshow-programleder Bruce Forsyth døde fredag etter kort tids sykeleie. Det melder BBC, som skriver at han døde av en infeksjon i brystet.

Forsyth var programleder i TV-programmet «Strictly Come Dancing» fra 2012 til 2014, og fra 2004 til 2012 ledet han BBC-programmet «Strictly with Tess Daly».

Han var likevel best kjent for å lede noen av Storbritannias mest populære gameshow, som «The Generation Game»,« Play Your Cards Right» og «The Price is Right».

Døde hjemme

I en uttalelse fra Forsyths manager, Ian Wilson, står det at han døde stille inn hjemme med kona Wilnelia og sine seks barn ved sin side.

- For et par uker siden fikk han besøk av en god venn som spurte hva han hadde gjort de siste ukene. Med glimt i øyet svarte han, «jeg har vært svært, svært opptatt...med å være syk!» heter det i uttalelsen.

<strong>BLE ADLET:</strong> Bruce Forsyth med kona Wilnelia på Buckingham Palace i 2011 etter å ha blitt adlet av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
BLE ADLET: Bruce Forsyth med kona Wilnelia på Buckingham Palace i 2011 etter å ha blitt adlet av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien har ingen kommentarer på dette tidspunktet, men takker fansen for deres brev i tiden Forsyth var syk, skriver BBC.

- Han har underholdt millioner av mennesker og definerte TV-programmene på lørdagskveldene over flere tiår, med show som The Generation Game og Strictly, sier BBC-direktør Tony Hall.

- Han hadde en fantastisk kjemi med publikum - det var det som gjorde ham til en unik og fantastisk programleder.

Fikk plass i Guinness World Records

Forsyth fikk sitt gjennombrudd på midten av 50-tallet i TV-serien «Sunday Night at the London Palladium», men var interessert i underholdningsbransjen fra han var 14 år gammel.

I 1968 fikk han en rolle i musikalen «Star!» der den britiske skuespilleren Julie Andrews (81) hadde hovedrollen.

På starten av 70-tallet fikk han en rekke jobber som programleder og gameshow-host, noe han ble ved i resten av sitt aktive yrkesliv.

I 2012 kom han i Guinness World Records for å ha den lengste TV-karrieren for en mannlig underholder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer