SPEKULASJONER: Omer Bhatti var plassert rett ved siden av søstrene Rebbie og Janet Jackson under minnestunden til Michael Jackson 7. juli. Det har fått britiske The Sun til å koke over av spekulasjoner. FOTO: SCANPIX
SPEKULASJONER: Omer Bhatti var plassert rett ved siden av søstrene Rebbie og Janet Jackson under minnestunden til Michael Jackson 7. juli. Det har fått britiske The Sun til å koke over av spekulasjoner. FOTO: SCANPIXVis mer

- Britiske aviser bløffer om Omer Bhatti

Er ikke Michael Jacksons sønn, sier eksperter.

||| (Dagbladet.no): Rykter om at norske Omer Bhatti (25) i virkeligheten er Michael Jacksons sønn har svirret de siste dagene, etter at råtabloider som The Sun og National Enquirer først begynte å publisere artikler der opplysningene ble omtalt som sannhet.

Bhatti og hans familie er svært kritiske til pressen, og har ikke ønsket å slå tilbake mot ryktene.

Og nå sier flere eksperter, som kjente Jackson og hans familie godt, at avisene bare rapporterer tull.

- Kanskje Michael elsket ham som en sønn, behandlet ham som en sønn og kanskje Bhatti følte at Michael var som en far for ham. Men at det faktisk var et far-sønn-forhold mellom de to, kjøper jeg ikke, sier Stuart Backerman, en tidligere talsmann for familien, til ABC News.

Regnefeil
Artiklene til The Sun og National Enquirer hevder at Bhatti var et resultat av et kort forhold mellom Michael Jackson og Omer Bhattis mor Pia i 1984. Dette er imidlertid umulig, da Omer ifølge offisielle papirer ble født i juni samme år.

En kilde som har arbeidet på Neverland sier til ABC News at Omer Bhatti bare var en av flere unge venner som Michael oppvartet på Neverland.

Men at det skal være slektsforhold mellom de to, er bare latterlig, mener kilden. Begge foreldrene til Omer jobbet på Neverland i en periode.

- Ofte når Michael fikk en ny venn, ble foreldrene med. Omer var ikke Michaels barn. Tror du ikke at han ville ha blitt nevnt i testamentet?

Reiste og bodde sammen
Stacy Brown, en av forfatterne bak boka «Michael Jackson: The Man Behind the Mask», avfeier også artiklene i The Sun og National Enquirer.

- Michael slapp til Omer og foreldrene, og Omer reiste verden rundt sammen med ham. Han bodde på Neverland i en lengre periode, og flyttet ut da Michael forlot Neverland, sier han.

Brown forteller også at Omer ofte presenterte seg som Michaels sønn.

- Men faktum er at det var han ikke, sier Brown.

Møttes i Tunis
Den offisielle historien er at Omer Bhatti møtte sin store helt for første gang i 1996. Han var da på besøk hos sin onkel, Hjalmar Vinje, i Tunis i forbindelse med at Michael Jackson holdt en konsert der. Bhatti, som ble hekta på Michael Jackson allerede som toåring, var utkledd som popikonet.

Den da 12 år gamle gutten fra Holmlia i Oslo sto først i køen da superstjernen ankom hotellet sitt i Tunis, og som vanlig ble det oppstyr rundt Jackson. Kortvokste Omer sto plutselig i fare for å bli tråkket ned.

DRØMMEUKE: Omer Bhatti fra Holmlia sammen med sitt idol Michael Jackson i Seoul etter et besøk til et katolsk senter. Bhatti og familien fikk følge Michael Jackson på turné etter at de møttes i Tunis i 1996. Foto: Yun Jai-hyoung/AP/SCANPIX
DRØMMEUKE: Omer Bhatti fra Holmlia sammen med sitt idol Michael Jackson i Seoul etter et besøk til et katolsk senter. Bhatti og familien fikk følge Michael Jackson på turné etter at de møttes i Tunis i 1996. Foto: Yun Jai-hyoung/AP/SCANPIX Vis mer

Men ifølge søsteren Shaista Bhatti kom livvaktene bort til Omer, dro han ut av køen og tok ham med seg. Hun fortalte den gang at popstjernen og broren hennes lekte sammen i to timer på Jacksons hotellrom.

Deretter ble både Omer, onkelen og mamma Pia invitert til å følge Michael på resten av turneen, og Omer og Michael ble uadskillelige. Senere fikk Omer også Michaels tillatelse til å opptre som «Michael Jackson jr.»

I 1997 solgte familien huset på Holmlia og flyttet inn på Neverland. Familien har alltid hevdet at pedofilianklagene mot Jackson har vært rent oppspinn.

I 1998 skiftet hele familien Bhatti navn til Winther. Omer Bhatti het i en periode Michael Joseph Winter, moren Helga Helen Winje Bhatti het Pia Winther, søsteren Shaista het Lisa Winther og faren Humayoun Shahzad Bhatti het Riz Winther.

Dette var i samme periode som familien var bosatt i USA. Familien skiftet i ettertid tilbake til sitt gamle Bhatti-navn.

Gamle rykter
Ryktene om at Omer Bhatti kunne være Jacksons ukjente sønn, begynte for første gang å svirre allerede i 2004.

Det var den anerkjente kjendisskribenten Roger Friedman i Fox News som hevdet at Michael Jackson hadde fortalt flere av sine nærmeste medarbeidere at han var guttens far. Jackson skal ha kommet med disse påstandene fordi han stadig ble spurt om hvorfor gutten alltid oppholdt seg på Neverland.

Under tittelen «Har Jacko et hemmelig barn?» skrev Friedman at Jackson påsto at Omer var et resultat av en one-night-stand med en norsk beundrerinne. Denne gangen var tidspunktet for dette møtet hevdet å være rundt 1987, tre år etter at Omer Bhatti faktisk ble født. Han ble nemlig født i 1984.

Historien skal også ha det til at Omer Bhatti ble fortalt at han var sønnen, men at dette skulle forbli en hemmelighet på grunn av hans sikkerhet og privatliv.  

Journalisten Friedman, som har skrevet om Michael Jackson i mange år, og som regnes som svært troverdig på området, var allerede den gangen klar på at Omer Bhatti ikke kunne være Jackos sønn ettersom popkongen aldri hadde hatt et forhold til hans norske mor.

- Omer er ikke hans sønn. Det begynte å bli et problem for Michael å forklare hvorfor Omer hele tiden var i nærheten, og derfor begynte han å si at gutten var hans sønn. Han diktet opp hele historien. Han hadde ikke noe forhold med den norske kvinnen. Det er ingen mulighet for det. Jackson møtte familien for første gang i Tunis, og jeg har kilder som bekrefter dette, sa Friedman til VG den gangen.

Også Omers daværende norske manager, Tor Helgeton, avviste den gang at han kunne være Jacksons sønn.

Ikke den eneste
Omer Bhatti og hans familie skal ikke ha vært de eneste som har kommet nær superstjernen.

Ifølge Fox News var også Anton Schleiter (23) fra Tyskland en nær venn av Michael Jackson, og han har som Omer, reist rundt sammen med superstjernen. Hans far Wolfgang Schleiter har en ledende stilling i Sony BMG.

Sangen «Speechless» fra Jackson-albumet «Invincible» handler om Schleiter-barna, Anton og hans søster.

Også Cascio-familien fra USA blir beskrevet som en familie med nære bånd til Michael Jackson.

I TUNIS: Den da 12 år gamle Omer Bhatti sammen med sin store helt i Tunis i 1996. Foto: Fethi Belaid/AFP/SCANPIX
I TUNIS: Den da 12 år gamle Omer Bhatti sammen med sin store helt i Tunis i 1996. Foto: Fethi Belaid/AFP/SCANPIX Vis mer
UTSATT FOR RYKTEFLOM: Norske Omer Bhatti (25). Foto: Lars Myhren Holand
UTSATT FOR RYKTEFLOM: Norske Omer Bhatti (25). Foto: Lars Myhren Holand Vis mer