Britney og Jamie Spears:

Britneys far: - Vil slippe vergemål

Ønsker at dattera ikke skal trenge det omstridte vergemålet.

UTTALER SEG: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB
UTTALER SEG: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har det vært knyttet store spørsmål til Britney Spears' (39) mentale helse. 39-åringen har vært inn og ut av rehabilitering, hatt problemer i ekteskapet og levd et utagerende festliv.

Helt siden de store mediestormene i 2008, der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown», har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

Vergemålet har gitt Britneys far, James Spears (68), fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og psykiske helse.

Vergemål

Vergemålet har vært gjenstand for sterk kritikk. Faren selv har også fått massiv kritikk for måten han tilsynelatende kontrollerer dattera.

Nå uttaler han seg imidlertid via advokaten sin om det omstridte vergemålet.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

- Jamie ønsker ingenting høyere enn at Britney ikke skal trenge et vergemål, sier Jamie Spears’ advokat Vivian Lee Thoreen til CNN, og fortsetter:

- Hvorvidt det er en slutt på vergemålet er egentlig opp til Britney. Hvis hun ønsker å avslutte vergemålet, kan hun legge inn en begjæring om det. Som enhver forelder er han ikke alltid enig når det kommer til hva Britney ønsker. Men Jamie mener at hver eneste avgjørelse han har tatt er i den beste hensikt overfor henne.

Snakker ut

Dette er andre gang på kort tid faren kommer med uttalelser vedrørende datteras vergemål, siden den mye omtalte dokumentaren «Framing Britney Spears» slapp i janaur. Begge gangene har imidlertid vært gjennom hans advokat.

I et intervju med «Good Morning America» uttalte advokaten seg forrige uke.

- Jeg forstår at enhver historie ønsker seg en skurk, men folk tar så feil her, sa advokat Vivian Thoreen på vegne av Jamie i tv-programmet.

- Dette er en historie om en svært lojal, kjærlig og dedikert far, som reddet dattera fra en livstruende situasjon. Andre mennesker skadet henne og utnyttet henne, fortsatte hun.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

#FreeBritney

Popstjerna er for tida involvert i en juridisk kamp mot faren, som har hatt en sentral rolle i vergemålet hennes siden 2008.

Britney har gjort det klart at hun ikke lenger ønsker at faren skal ha ansvaret for økonomien hennes, og fjoråret bød derfor på en rekke møter i retten på bakgrunn av dette. De siste åra har også emneknaggen #FreeBritney blitt hyppig delt i sosiale medier.

Emneknaggen ble startet av en gruppe av popstjernas fans, som hevder at popstjernas far kontrollerer, manipulerer og utnytter dattera - og hennes mentale helse.

Jamies advokat hevder derimot at han har jobbet hardt for å beskytte dattera, og at han har reddet økonomien hennes.

- Jamie har også samarbeidet med Britney for å hjelpe henne til å få tilbake omsorgen for barna, fortsatte advokaten, og refererer til at popstjerna mistet omsorgen for sønnene hun har med eksmannen Kevin Federline (42) en periode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer