Britney Spears' vergemål:

Britneys mor raser mot eksmannen

- Som å være i forvaring, sier Lynne Spears.

RASER: Lynne Spears raser mot sin tidligere ektemann Jamie Spears i nye rettspapirer. Her er paret avbildet i 2012. Foto: Shutterstock/NTB
RASER: Lynne Spears raser mot sin tidligere ektemann Jamie Spears i nye rettspapirer. Her er paret avbildet i 2012. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

De fleste har nok fått med seg det omstridte vergemålet til popstjerna Britney Spears (39). Helt siden 2008 har det vært faren, Jamie Spears (69), som rettmessig har hatt full kontroll over både popstjernas økonomi og privatliv.

Britney har til sammen tre verger, i tillegg til faren fyller også Jodi Montgomery og Andrew Wallet rollen. 39-åringen har dermed vært under et strengt vergemål store deler av sitt voksne liv.

Dette har ført til at #FreeBritney-bevegelsen, som fansen har satt i gang, krever at superstjerna blir frigjort fra vergemålet.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Artisten har sett seg lei av å bli kontrollert, og har tatt steget å gå til sak mot sin egen far. 23. juni fikk hun muligheten til å vitne i retten for første gang, og under den 23 minutter lange vitneforklaringen kom det fram flere sjokkerende uttalelser om 39-åringens lovpålagte vergemål.

Nå har også mora Lynne Spears (66) tatt et svært tydelig standpunkt i saken.

- Frykt og hat

I rettspapirer som VG har fått tilgang på, er det svært tydelig at Lynne ikke er fornøyd med eksmannen. De to var gift i hele 26 år, men det hindrer dem ikke i å lange ut mot hverandre nå.

Lynne vil ha Jamie fjernet som verge for dattera.

- Jamie Spears er ute av stand til å sette datteras interesser over sine egne, både på et personlig og et profesjonelt nivå. Dette vergemålet er ikke i min datters beste interesse, hevder mora i en støtteerklæring i forbindelse med rettssaken, ifølge VG.

EKTEFELLER: Jamie og Lynne Spears var gift i 26 år. Nå er tonen en helt annen. Foto: REX/NTB
EKTEFELLER: Jamie og Lynne Spears var gift i 26 år. Nå er tonen en helt annen. Foto: REX/NTB Vis mer

Mora ble involvert i Britneys søksmål i 2018, da dattera skal ha vært i en svært dårlig periode i livet. Kanskje ikke så rart, da hun skal ha blitt tvunget til å ta prestasjonsfremmende medisiner og ble innlagt ved en helseinstitusjon.

Ingen av delene var etter popstjernas eget ønske, men når faren Jamie er verge, er det han som bestemmer. Og han sa «ja».

Ifølge mora gikk det ikke lang tid før det skar seg i forholdet mellom Britney og Jamie. Han kontrollerte alt hun gjorde, noe han fortsatt gjør.

Se og Hørsreporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter: Kjersti Flaa. Video: Se og Hør Vis mer

- En slik konstant gransking er både slitsomt og skremmende og som å være i forvaring, understreker mora, og fortsetter:

- Siden vergemålet har vært på plass, har forholdet svunnet hen til frykt og hat.

Denne tydelige meldingen er strake motsetningen til hvordan Lynne har opptrådt tidligere i vergesaken, hvor hun fram til nå har valgt å forholde seg ganske taus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer