Kronprinsesse Victoria:

Brøt årelang tradisjon

Kronprinsessen vekket oppsikt på Victoriadagen.

UVANLIG: Kronprinsesse Victoria valgte i år å bryte en årelang tradisjon, og gikk for et noe uvanlig bursdagsantrekk. Foto: SPA
UVANLIG: Kronprinsesse Victoria valgte i år å bryte en årelang tradisjon, og gikk for et noe uvanlig bursdagsantrekk. Foto: SPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag denne uka fylte svenske kronprinsesse Victoria 43 år. Den storslåtte feiringen av Victoriadagen ble i år rammet av coronapandemien, og dagen ble dermed feiret på en noe annerledes måte.

Hvert år feires normalt den store dagen på Öland i Sverige på storslagent vis. Feiringen finner vanligvis sted ved Borgholms Idrottsplats, med både Victoriakonserten og samling av flere tusen mennesker. Deretter går jubilanten som regel rundt og hilser på folkemassen i timevis, sammen med deler av kongefamilien.

I år ble dagen derimot feiret i en langt mindre skala, og folkemassen som vanligvis dukker opp fikk i år ikke være til stede. Konserten skjedde uten publikum på Borgholms slottsruiner, og det var bare jubilantens nærmeste familie og venner som fikk gjeste feiringen.

Det er imidlertid ikke de eneste endringene som fant sted da kronprinsessen fylte år denne gangen. Victoria tok nemlig en historisk beslutning, der hun brøt en årelang tradisjon.

Brøt tradisjon

Det kom trolig som et lite sjokk for mange som fulgte Victoriakonserten at kronprinsessen hadde valgt å la Ölandsdräkten (folkedrakt fra Öland, journ.anm.,) henge igjen i skapet. Den har hun båret på Victoriadagen så lenge man kan huske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer