Prinsesse Sofia:

Brøt kongelig etikette

- Tror vi kan si at den «regelen» har gått ut på dato for lengst.

BRYTER ETIKETTE: Prinsesse Sofia får oppmerksomhet for antrekket sitt. Foto: SPA/Danapress/NTB
BRYTER ETIKETTE: Prinsesse Sofia får oppmerksomhet for antrekket sitt. Foto: SPA/Danapress/NTB Vis mer
Publisert

Etter tirsdagens gallamiddag på det svenske slottet har det oppstått mye oppmerksomhet rundt prinsesse Sofia (37).

Den svenske prinsessen skal ha brutt med kongelig etikette under statsbesøket til nederlandske kong Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51). Svensk Damtidning omtalte saken først.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Bare skuldrer

Det var 139 gjester til stede under gallamiddagen på Stockholms slott, og prinsesse Sofia var en selvskreven gjest. Hun skal imidlertid ha brutt med kongelig etikette.

ORDENSBÅND: Kronprinsesse Victorias ordensbånd ligger over kjolen mens prinsesse Sofias bånd ligger over den bare skulderen hennes. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock
ORDENSBÅND: Kronprinsesse Victorias ordensbånd ligger over kjolen mens prinsesse Sofias bånd ligger over den bare skulderen hennes. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock Vis mer

Både kronprinsesse Victoria (45) og dronning Maxima var antrukket i vakre kjoler med én bar skulder - prinsesse Sofia var den eneste som hadde begge skuldrene bare.

Det medførte at prinsesse Sofia bar ordensbåndet sitt på bar hud, noe som ifølge etiketten ikke er greit.

Hun er riktignok ikke den første kongelige i Sverige som har båret ordensbånd på bar hud, ifølge etikettekspert Mats Danielsson.

- Magdalena Ribbing sa en gang i tiden at ordensbånd ikke skal bæres på bar hud, og sånn er det jo egentlig. Men samtidig har vi en kronprinsesse som ved flere nobelfester har båret ordensbåndet på bar hud, sier han til Svensk Damtidning.

- Takk og pris endrer tidene seg!

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har kommentert prinsesse Sofias etikettebrudd.

FAVORITTORD: Durek Verrett avslørte på den røde løperen hva som er hans favoritt ting å si på norsk. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Gammel tradisjon sier visstnok at man ikke skal bære ordensbånd på bar hud, men heldigvis og takk og pris endrer tidene seg! Sofia ser helt strålende ut, sier hun.

- Jeg mener det ikke er noe å utsette på antrekket. Hun er for øvrig slett ikke den første som bærer ordensbånd på bar hud, så tror vi kan si at den «regelen» har gått ut på dato for lengst.

Danielsson sier også til Svensk Damtidning at dette er «innafor».

- Man kan nok si at dette er akseptert. Tidene forandrer seg. Men om man skal være skikkelig pirkete etter gammel etikette, så skal det ikke bæres på bar hud.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer