Prinsesse Margaret:

Brøt med kongelig tradisjon

Prinsessen er en av få som har ikke har blitt begravd.

GODE VENNER: Søstrene dronning Elizabeth og prinsesse Margaret var gode venner helt til prinsessens død i 2002. Foto: Reuters/NTB
GODE VENNER: Søstrene dronning Elizabeth og prinsesse Margaret var gode venner helt til prinsessens død i 2002. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld fulgte millioner av mennesker fra hele verden med da dronning Elizabeth ble begravet. Storbritannias lengstsittende monark døde den 8. september - 96 år gammel.

Etter at over 2000 gjester var samlet i Westminster Abbey ble kisten fraktet til St. Georgs kapell og plassert der. Dermed har dronningen nå ankommet sitt siste hvilested.

I kapellet hviler dronningen ved siden av avdøde prins Philip, sin ektemann gjennom 70 år. Ekteparet hviler sammen i minnekrypten i kong Georges VIs minnekapell, som er en del av St. Georges kapell.

Minnekapellet ble bestilt av dronning Elizabeth i 1962, ti år etter hennes far kong George gikk bort. I tillegg til George, og nå Elizabeth og Philip, er det kun to andre kongelige som har fått plass i kapellet.

Dronningmoren og Elizabeths søster, prinsesse Margaret, ble lagt til hvile i kapellet i 2002.

SANG: Kong Harald sang med under «God Save the King» i begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Vis mer

Sistnevnte ligger dog ikke i en kiste slik som de andre kongelige.

Kongelig tradisjon tilsier at medlemmer av familien skal begraves i kister, og ifølge The Scotsman hadde prinsesse Margaret et ønske om å hvile ved siden av familien sin.

I kapellet var det imidlertid ikke stor nok plass fordi det måtte spares rom til Elizabeths framtidige kiste.

Prinsessen ble derfor kremert ettersom en urne naturligvis tar mindre plass enn en kiste.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Margaret er den eneste i kongefamilien, med unntak av prinsesse Louise i 1939, som har blitt kremert.

I en tidligere versjon av denne saken ble dronning Elizabeth omtalt som Elizabeth III. Det riktige er Elizabeth II. Rettelsen er ført inn i Dagbladets rettelogg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer