Lekket nakenbilder av Jennifer Lawrence og flere kjendiser

Brøt sammen i FBI-intervju om nakenbildene. Nå hevder mannen bak de var for personlig tilfredsstillelse

29-åring sa seg skyldig i å ha hacket kjendisenes private kontoer.

BRØYT SAMMEN: Ifølge rettsdokumenter brøt Jennifer Lawrence sammen da hun skulle forklare seg overfor FBI om nakenbildene. Nå han en 29 år gammel mann fra Chicago sag erkjent at han sto bak hackingen av superstjerna. Foto: REUTERS/Hannah McKay/NTB Scanpix
BRØYT SAMMEN: Ifølge rettsdokumenter brøt Jennifer Lawrence sammen da hun skulle forklare seg overfor FBI om nakenbildene. Nå han en 29 år gammel mann fra Chicago sag erkjent at han sto bak hackingen av superstjerna. Foto: REUTERS/Hannah McKay/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det kom som lyn fra klar himmel i 2014. Det som ble beskrevet som en av de største hackeskandalene i Hollywood var et faktum.

Nakenbilder av stjerner som skuespiller Jennifer Larwence (26), modell Kate Upton (24), fotballstjerne Hope Solo (35) og skuespiller Kirsten Dunst (34) hadde kommet på avveie.

Hendelsen ble omtalt som blant annet «The Fappening» og «Cebgate». Trolig var flere hundre bilder på avveie, og ble lastet opp på nettsider som 4chan og Reddit.

Lekkasjene av bildene, som viste mange av stjernene nakne eller i utfordrende positurer, ble massivt omtalt, og fikk flere av stjernene til å si klart fra hvor ødeleggende disse kunne være.

HACKET: Modell Kate Upton.  Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB scanpix
HACKET: Modell Kate Upton.  Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB scanpix Vis mer

Erkjenner skyld

I sommer ble det kjent kjent to menn innrømmet å ha lekket nakenbildene. Politiet opplyser at de to mennene ikke hadde noe med hverandre å gjøre, men at de ble avslørt av samme enhet fra det føderale politiet (FBI).

En mann fra Pennsylvania kjente seg skyldig i deler av hackingen i mars.

I går kjente også en 29-årig fra Chicago seg skyldig, da han stilte i retten i Chicago. Der kom det også fram nye detaljer om hvordan han klarte å få tilgang til stjernenes private bilder, skriver Chicago Tribune.

29-åringen beskrev seg selv som en datanerd, og forklarte at han hadde lært metoden av en annen person på internett. Angrepene var rettet mot kjendiser, og han gikk gjennom deres private informasjon og personlige bilder.

Mannens advokat Thomas Needham, fortalte i retten at det ikke var noe bevis for at hans klient la inn noe innsats for å selge eller spre bildene.

- Så dette var for personlig tilfredsstillelse og nytelse? spurte dommer Charles Kocoras.

- Ja, sier advokaten.

HACKET: Skuespiller Kirsten Dunst. Foto: NTB scanpix
HACKET: Skuespiller Kirsten Dunst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han ble 1. juli siktet for forholdene. I løpet av etterforskningen er det blitt kjent at 29-åringen brukte en såkalt «phishing»-metode. Den gikk ut på at han sendte e-poster som tilsynelatende var fra sikkerhetsselskaper. Slik fikk han tilgang på brukernavn og passord.

Metode skal ha gitt ham ulovlig adgang til over 300 iCloud- og Gmail-kontoer. Dette skal ha foregått fra november i 2013 til bildene ble lekket i august i 2014.

Han er ikke siktet for selve lekkasjen av bildene.

Aktoratet i saken ønsker ni måneders fengsel for 29-åringen. Straffutmålingen skal skje 10. januar.

Lawrence brøt sammen

HER ER JENNIFERS SVAR TIL NETTROLLENE: - Jeg orker ikke å bli spurt flere spørsmål om min personlige hygiene, sier skuespiller og superstjerne Jennifer Lawrence i dette humoristiske klippet hun selv la ut på Facebook. Video: Privat Vis mer

Via rettdsdokumentene kom det også fram at «Hunger Games»-stjerna Jennifer Lawrence brøt sammen da føderale agenter skulle motta forklaring fra henne.

Det var i september 2014, én måned etter at de private bildene hennes var blitt smurt ut over internett.

- Hun ble veldig opprørt, og jeg måtte avbryte intervjuet på et tidspunkt på grunn av hennes reaksjon på det vi diskuterte, skriver en FBI-agent.

- Hun sa hun fikk angstanfall, og var tydelig skjelven, skriver agenten i rettsdokumentene.

I et intervju med Vanity Fair har Lawrence tidligere kalt lekkasjen for seksuell kriminalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer