Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar-utdelingen 2019:

Brøt sammen på rød løper

Viste seg for første gang på rød løper siden hun fikk MS-diagnosen.

STOKK: Selmas Blairs tilbehør på Vanity Fair-festen stjeler oppmerksomheten. Foto: NTB Scanpix
STOKK: Selmas Blairs tilbehør på Vanity Fair-festen stjeler oppmerksomheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til mandag var store deler av Hollywood-eliten samlet i Los Angeles da den 91. Oscar-utdelingen gikk av stabelen.

I kjent stil hadde flere av verdens største stjerner funnet frem finstasen for anledningen, og i likhet med tidligere år, fortsetter festen i regi av Vanity Fair i Beverly Hills etter utdelingen.

Det er kjent at mange bytter sine rådyre Oscar-antrekk før etterfesten, noe store deler av de celebre gjestene har gjort i år også. Likevel er det Selma Blair (46) som stjeler oppmerksomheten, og det er langt ifra kjolen som får fansen til å sperre opp øynene.

I oktober i fjor ble det kjent at Blair lider av den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose (MS), noe hun selv fortalte i et lengre innlegg på sin Instagram-profil.

STERKT ØYEBLIKK: Selma Blair tok til tårene da hun viste seg på Vanity Fair-løperen etter MS-diagnosen. Foto: Danny Moloshok/ Reuters/ NTB scanpix
STERKT ØYEBLIKK: Selma Blair tok til tårene da hun viste seg på Vanity Fair-løperen etter MS-diagnosen. Foto: Danny Moloshok/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Spesialdesignet

Natt til mandag stjal hun derfor showet, da hun viste seg på rød løper for første gang siden hun fikk diagnosen. Det er tydelig at sykdommen preger hverdagen til stjerna, noe man også ser på bildene som er tatt av henne på den røde løperen.

Detaljen på bildene, den sorte stokken hun har i hånden, har hun fått spesieldesignet for anledningen, ifølge People.

På Instagram forteller «Legally Blonde»-stjerna at hun har fått monogrammet sitt påmalt og at stokken er blitt dekorert med en ekte diamant.

STJELER OPPMERKSOMHETEN: Selma Blairs overraskende opptreden på den røde løperen får flere til å sperre opp øynene. Foto: NTB Scanpix
STJELER OPPMERKSOMHETEN: Selma Blairs overraskende opptreden på den røde løperen får flere til å sperre opp øynene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er kjærlighet. Tom Bachik dekorerer stokken min med monogrammet mitt og en ekte rosa diamant. Hvordan ble jeg så heldig? Jeg ønsket med en spesiell stokk for Vanity Fair-middagen, skriver hun blant annet.

Videre takker skuespilleren flere personer for hjelpen i innegget, og påpeker at det er lagt ned mye arbeid for å få den som hun ønsket.

- Jeg brast ut i tårer. Disse gavene får meg gjennom alt, skriver hun videre, og beskriver de tre personene som har hjulpet henne i prosessen som engler.

I kommentarfeltet renner det inn støttende kommentarer og flere skryter av hvordan stokken ble og ikke minst skriver flere at de er imponerte over stjernas styrke.

Blair har tidligere blitt fotografert med stokken, men da uten de spesielle detaljene.

- BLIKKET: Bradley Cooper og Lady Gaga vant prisen for «Beste sang» under årets «Oscar»-utdeling. Framføringen av sangen «Shallow» på prisutdelingen fikk noen til å ytre seg om det de mener er en enda søtere musikk for paret. Video: ABC via CNN, Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Takket for støtten

Ifølge MS-forbundet kan personer med MS oppleve symptomer som synsforstyrrelser, kraftsvekkelser i arm eller bein, balanseproblemer, nedsatt arbeidsevne og tretthet og endret hudfølelse.

Årsaken til MS er ikke kjent. Sykdommen kan ikke helbredes, men den kan bremses og lindres, blant annet via cellegift og medisiner.

«Jeg faller noen ganger. Jeg mister ting. Minnet mitt er tåkete. Og min venstre side ber om veibeskrivelse fra en ødelagt GPS. Men vi gjør det. Og jeg ler og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, men jeg vil gjøre mitt beste», skrev Blair på Instagram i oktober.

Videre forklarte 46-åringen at hun har gått gjennom noen tunge måneder etter at hun fikk den tøffe beskjeden.

«Du vil sove. Du vil alltid sove. Så jeg har ingen svar. Du skjønner, jeg vil sove. Men jeg er en positiv person og jeg vil at livet mitt skal være fullstendig, på en eller annen måte. Jeg vil leke med sønnen min igjen. Jeg vil gå nedover gaten og jeg vil ri på hesten min. Jeg har MS, og jeg er ok. Men hvis du ser meg og jeg mister noe på gaten, hjelp meg med å plukke det opp. Det gjør dagen min», skrev hun.

Blair takket både kolleger, familie og venner for all støtten, og påpekte at hun var takknemlig for at hun endelig har fått svar på hva som har feilet henne i så mange år.

«Jeg har sikkert hatt denne uhelbredelige sykdommen i minst 15 år. Og jeg er lettet over å vite. Og å dele», skrev hun avslutningsvis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!