Foto: Ap / NTB Scanpix
Foto: Ap / NTB ScanpixVis mer

Bruce Jenner i tv-intervju: - Ja, jeg er kvinne

Avslørte alt.

(Dagbladet): Han er mest kjent fra dokusåpa «Keeping up with the Kardashians», den tidligere olympiske mesteren Bruce Jenner (65).

Helt siden skilsmissen fra realitykona Kris Jenner i fjor høst, har ryktene rundt 65-åringens påståtte kjønnskifte herjet i sladrepressen.

Selv har Jenner holdt kortene tett til brystet. Forrige måned annonserte imidlertid tv-stasjonen ABC at de hadde fått Jenner til intervju for å snakke om «livsendringer».

En hel verden har ventet i spenning på hva Jenner faktisk ville uttale seg om under intervjuet med programleder Diane Sawyer.

I natt ble innslaget sendt på amerikansk tv.

- Ja, jeg er kvinne Og Jenner bekreftet det sladrepressen har hevdet i månedsvis: Han er kvinne.

- Jeg vil si at jeg alltid har vært forvirret rundt min egen kjønnsidentitet, sier Jenner i starten av intervjuet, gjengitt av Us Weekly.

I en liten videosnutt ABC har publisert fra intervjuet like etter klokka 03.00 natt til lørdag, får man også se når Jenner selv bekrefter at han er kvinne.

Videoklippet starter med at Jenner spør programlederen Sawyer om det er greit at han tar av hårstrikken sin, før han lar sitt lange har falle.

- Hvorfor ikke, vi skal jo tross alt snakke om at dette her, sier Jenner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så blir han stilt det direkte spørsmålet «alle» har ønsket å få svar på:

- Er du en kvinne?

-  Ja, jeg er kvinne, svarer Jenner, og legger til:

- Folk ser på meg annerledes. De ser på meg som en macho-mann. Men den kvinnelige siden er en del av meg. Det er den jeg er. Jeg ble ikke født sånn, jeg har alle de mannlige delene. Vi er annerledes, men vi identifiserer oss som kvinner. Det er vanskelig for meg å si fordi jeg ikke vil skuffe noen.

Lørdag morgen, norsk tid, la «datteren» Kim Kardashian ut et bilde på Twitter av de to sammen.

«Kjærlighet er mot til å leve den mest ekte, beste versjonen av seg selv. Bruce er kjærlighet. Jeg elsker deg Bruce», skriver hun, etterfulgt av #ProudDaugher.

Verdens fremste tikjemper Bruce Jenner har vært kjent for amerikanerne helt siden 70-tallet. Da var han friidrettsutøver, og en av verdens fremste tikjemper. Jenner satte verdensrekord i tikamp i 1975 og 1976, og vant gullmedaljen under OL 1976 i Montreal.

Jenner har tre havarerte ekteskap bak seg. Mest oppmerksomhet har han fått for det siste, med Kardashian-mora Kris Jenner.

Ved siden av å være stefar for de berømte Kardashian-søstrene, deriblant Kim, har Jenner tilsammen seks barn (to med hver ekskone).

Hans to yngste, tenåringsjentene Kendall og Kylie Jenner, omtales stadig oftere i sladrepressen.

Hele intervjuet med Bruce Jenner sendes på norsk tv førstkommende mandag, på TV 2 Bliss.