Grevinne Alexandra:

Brudd for grevinne Alexandra

- Alexandra er ikke i et forhold.

SINGEL: Grevinne Alexandra er ikke lenger sammen med Tony Lindkold. Her med eldstesønnen prins Nikolai på hans 18-årsdag i 2017. Foto: NTB Scanpix
SINGEL: Grevinne Alexandra er ikke lenger sammen med Tony Lindkold. Her med eldstesønnen prins Nikolai på hans 18-årsdag i 2017. Foto: NTB ScanpixVis mer

I slutten av januar skrev danske Se og Hør at grevinne Alexandra (54) hadde funnet lykken med Tony Lindkold. Paret møttes for første gang i januar i fjor, men kjærligheten skulle imidlertid ikke vare.

Det bekrefter grevinnens privatsekretær, Helle von Wildenrath, overfor ukebladet.

- Alexandra er ikke i et forhold, sier hun.

KONGELIG: Alexandra var tidligere gift med prins Joachim av Danmark. Her er de avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG: Alexandra var tidligere gift med prins Joachim av Danmark. Her er de avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kriminell bakgrunn

Forrige uke kunne danske Her & Nu avsløre at Lindkold har et kriminelt rulleblad, og det spekuleres derfor i om nettopp det er bakgrunnen for bruddet.

Privatsekretæren vil ikke si noe om årsaken til bruddet, men at Lindkold har brutt loven, finnes det klare beviser for.

I 2015 ble han nemlig dømt for opphavsrettskrenkelse ved å ha solgt 422 ikke-originale verk av danske designklassikere gjennom en nettside han drev. I tillegg skal han sammen med sin daværende samarbeidspartner, et tidligere medlem av gruppene Hells Angels og Bandidos, ha forsøkt å selge ytterligere 686 verk, uten hell.

De to ble anholdt og satt i fengsel i ei uke i 2014, og da dommen ble klar året etter erkjente de begge straffskyld, og ble dømt til ett år betinget fengselsstraff. De måtte også betale i overkant av 55 000 danske kroner i erstatning for lovbruddet.

Uhell i kjærlighet

Grevinnen var som kjent gift med prins Joachim (49) av Danmark fra 1995 til 2005. To år etter skilsmissen giftet hun seg med Martin Jørgensen (41), men de gikk fra hverandre etter åtte år, i 2015.

Jørgensen ble koblet til en ny kvinne kort tid etter skilsmissen, og Alexandra la ikke skjul på at hun følte seg sveket. I et intervju med BT fortalte hun åpenhjertig at eksmannen ikke var som hun trodde.

YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Martin Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. Foto: NTB Scanpix
YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Martin Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men sånn kan det være, man kan bli overrasket og sjokkert. Nå vil jeg være alene, sa hun den gang.

- Vanskelig for barna

Fra ekteskapet med Joachim har Alexandra sønnene Nikolai (19) og Felix (16). Jørgensen ble prinsenes stefar da han giftet seg med grevinnen i 2007.

Prins Nikolai var bare seks år, mens prins Felix var tre, da fotografen Martin Jørgensen først dukket opp i livene deres. De har med andre ord vokst opp med den kjente fotografen som en farsfigur.

Det skal imidlertid nevnes at han fikk kritikk for rolleblanding den gang. Han kunne bli observert på en nattklubb kvelden før, mens han dagen etter var å finne i dyrehagen med stesønnene.

Til tross for at de holdt ut sammen i hele åtte år, skulle altså ikke lykken vare. Alexandra har selv vært åpen om at bruddet var tøft for hennes to sønner.

- En skilsmisse er vanskelig for barna. For det er ikke de som har hovedrollene. De blir dessverre dratt inn i det. Jeg har prøvd å gjøre det beste for dem, fortalte hun til danske BT like etter skilsmissen.