SLUTT: Fredag ble det kjent at det er slutt mellom den tidligere ordføreren i Bergen, Trude Drevland, og ektemannen Odd Drevland. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Fredag ble det kjent at det er slutt mellom den tidligere ordføreren i Bergen, Trude Drevland, og ektemannen Odd Drevland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Trude og Odd Drevland:

Brudd for Trude Drevland

Det skriver Bergensavisen.

(Dagbladet): Trude Drevland (70) og ektemannen har gått hvert til sitt, skriver Bergensavisen.

Det har Odd Drevland selv bekreftet overfor avisa.

- Jeg har ingen kommentar. Men jeg kan bekrefte at vi har gått fra hverandre, sier han.

Trude Drevlands manager, Geir Håkonsund, bekrefter også bruddet overfor Dagbladet.

- Trude Drevland og Odd Drevland har valgt å gå fra hverandre. Trude kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer og ønsker ro for seg og familien, sier Håkonsund.

Innblandet i «cruise-saken»

Trude og Odd Drevland giftet seg i februar 1983. De siste åra har det langvarige ekteskapet vært preget av juridiske problemer for dem begge.

Odd Drevland, som tidligere drev som advokat, ble i august 2015 dømt til fengsel i to år og ti måneder for grovt økonomisk underslag, grovt bedrageri og dokumentforfalskning.

Samme høst ble Trude Drevland siktet for korrupsjon i den såkalte «cruise-saken», sammen med havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, og skipsreder Torstein Hagen. Før jul i fjor valgte statsadvokaten imidlertid å henlegge saken på grunn av bevisets stilling.

Drevlands forsvarer, John Christian Elden, uttalte den gang at saken hadde vært en stor belastning for den tidligere Høyre-ordføreren.

- Hun er lettet over avslutningen av saken, men skremt over hvor lang tid det har tatt og hun har fått livet satt på vent fra politiet grep inn i valgkampen 2015 og frem til i dag, sa Elden til Dagbladet.

TIDLIGERE ADVOKAT: Odd Drevland, som på denne tida jobbet som forsvarsadvokat, avbildet i Bergen tingrett i 2003. Foto: Rune Johansen / NTB scanpix
TIDLIGERE ADVOKAT: Odd Drevland, som på denne tida jobbet som forsvarsadvokat, avbildet i Bergen tingrett i 2003. Foto: Rune Johansen / NTB scanpix Vis mer

Satte forholdet på prøve

Høsten 2016 ga Trude Drevland ut boka «Litt privat», og der fortalte den tidligere ordføreren hvordan de to juridiske sakene satte ekteskapet mellom henne og Odd Drevland på prøve.

«Jeg håper han er soningsdyktig. Han har sovet dårlig, våknet av det ene marerittet etter det andre, satt seg tungt opp i sengen. I motsetning til meg har han aldri snakket om problemene sine, alltid holdt dem for seg selv», skriver Drevland, og fortsetter:

«Midt i siktelsen trengte jeg mer enn noen gang å kunne snakke med ham. Odd hadde så visst mer enn nok med seg selv og mer meddelsom har han ikke blitt. Jeg skulle i avhør, jeg behøvde ham til å gjenta de juridiske vurderingene som er så gode å ha. Hver gang jeg trengte hans nøkterne gjennomgang av realitetene, fikk jeg ikke svar. Jeg måtte ha et fast punkt. Jeg følte meg så fattig, alene.»

GOD STEMNING: Skal vi danse-deltager Grunde Myhrer skryter av konkurrent Trude Drevlands hofter på dansegulvet. Video: Julie Solberg. Vis mer

Svingte seg på parketten

Denne høsten har Trude Drevland for øvrig vært aktuell i «Skal vi danse» på TV 2, og hun fikk blant annet oppmerksomhet da hun klinte til med konkurrent Marna «Komikerfure» Haugen Burøe for en god sak.

70-åringen gjorde seg dessuetn bemerket som et fargerikt fyrverkeri på parketten, men en drøy måned før «Skal vi danse»-finalen måtte hun forlate dansekonkurransen.

Drevlands exit fra TV 2-programmet kom fire uker etter at en kvinne ringte veldig feil da hun ønsket å stemme på den tidligere Høyre-profilen:

«Kvinne ringer på 112. Ønsker å stemme på Trude Drevland i "Skal vi danse". Hun ble like overrasket som oss da vi besvarte telefonen», kunne politiet i Hordaland meddele på Twitter den gang.

- Det var en dame litt oppi årene som ringte. Da vi svarte «du er kommet til politiets nødnummer», svarte hun: «Eg skulle bare stemme på Trude Drevland, eg». Skal si vi fikk oss en god latter, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.