<strong>EKSMANN:</strong> Ivana Trump er best kjent som president Donald Trumps ekskone, en tid da hun var blant de mest omtalte konene i New York. Etter at paret skilte seg i 1992, har hun vært gift flere ganger. Nå er hun igjen singel. Foto: NTB Scanpix
EKSMANN: Ivana Trump er best kjent som president Donald Trumps ekskone, en tid da hun var blant de mest omtalte konene i New York. Etter at paret skilte seg i 1992, har hun vært gift flere ganger. Nå er hun igjen singel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ivana Trump:

Brudd med sin fjerde ektemann

- Jeg har råd til min egen livsstil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ivana Trump (70) er best kjent som president Donald Trump (73) sin ekskone og moren til hans tre voksne barn Donald Trump jr. (41), Ivanka Trump (37), og Eric Trump (35).

Presidenten og den tjekkiskefødte forretningskvinnen giftet seg i 1977 og holdt sammen fram til 1992.

Som kona til milliardæren Donald Trump, ble hun raskt en av de mest kjente og omtalte konene i New Yorks offentlighet. I etterkant av skilsmissen trakk hun seg i stor grad unna rampelyset, men bruddet skremte slett ikke Ivana fra å satse på kjærligheten på ny. Totalt har 70-åringen hele fire ekteskap bak seg.

Nå er hun atter igjen singel.

Gift i fire måneder

- Jeg er igjen blitt en singel kvinne. Jeg har friheten til å gjøre det jeg vil og med hvem jeg vil, og jeg har råd til min egen livsstil, sier hun til Page Six.

Det er forholdet til 70-åringens italienske modell-eksmann Rossano Rubicondi (47) som nå er over - igjen.

<strong>«SKAL VI DANSE»:</strong> Ivana Trump og eksmannen Rossano Rubicondi gjestet i mai 2018 italienske «Skal vi danse». Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
«SKAL VI DANSE»: Ivana Trump og eksmannen Rossano Rubicondi gjestet i mai 2018 italienske «Skal vi danse». Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

- Forholdet dabbet bare av. Rossano tilbringer mye tid i Italia og jeg tilbringer mye tid i New York, Miami og St Tropez. Og han må også jobbe, sier hun til magasinet, og legger til at det var et udramatisk brudd.

- Avstandsforhold fungerer virkelig ikke. Vi hadde en fin tid og er fortsatt venner.

Ivana Trump og Rossano Rubicondi har kjent hverandre i over 15 år. Etter å ha hatt et av og på-forhold i seks år, giftet paret seg i 2008. Men ekteskapet ble kortvarig.

Etter bare fire måneder som mann og kone valgte paret å skille seg, men fant likevel tilbake til hverandre etter å ha datet på hver sin kant en kortere tid.

I dag er Ivana innstilt på å nyte livet på egen hånd.

Til Page Six forteller hun at hun i dag er helt ferdig med ekteskap, ettersom hun har både barn og barnebarn og dermed ikke ser poenget med å binde seg til noen. Hun understreker likevel at hun har mange menn som vil ta henne med til både ball og ulike veldedighetsarrangementer i tida framover.

<strong>KORT EKTESKAP:</strong> Ivana Trump og Rossano Rubicondi har hatt et av og på-forhold i flere år. I 2008 giftet de seg, men forholdet som mann og kone varte bare i fire måneder. Her er de to avbildet under filmfestivalen i Cannes i 2005. Foto: NTB Scanpix
KORT EKTESKAP: Ivana Trump og Rossano Rubicondi har hatt et av og på-forhold i flere år. I 2008 giftet de seg, men forholdet som mann og kone varte bare i fire måneder. Her er de to avbildet under filmfestivalen i Cannes i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fra 1971-1973 var Ivana gift med østerrikeren Alfred Winklmayr og tre år etter at hun skilte seg fra Donald Trump, giftet hun seg med den nå avdøde Riccardo Mazzucchelli. Paret gikk hver til sitt i 1997.

Oppdro barna

Ekteskapet med Ivana Trump var Donald Trumps første. Under et intervju med CBS News året etter han var blitt valgt til USAs 45. president, snakket Ivana ut om ekteskapet med milliardæren. Her kom hun med en kommentar som fikk mye oppmerksomhet i mediene.

På spørsmål om hennes rolle i eksmannens suksess, var hun nemlig klar i sin tale da hun uttalte at Donald Trump ikke ville vært noen uten henne i livet sitt.

IVANA TRUMP: President Donald Trumps første kone, Ivana, tar på seg æren for eksmannens Twitter-bruk. - Han spør meg fortsatt om råd, sier hun i et intervju med CBS. Video: CBS via CNN Vis mer

- Han ville ikke ha vært noen uten deg?

- Det er helt sikkert, bekreftet 70-åringen, som også snakket åpent om hvor imponert hun var over deres felles barn - spesielt over hvordan de håndterte den mye omtalte valgkampen.

Hun var også klar på at det var hun som skulle ha æren for å ha oppdratt de tre barna, et tema hun også har tatt for seg i boka «Raising Trump» fra 2017.

<strong>BLE STATSBORGER:</strong> Her er Donald og Ivana Trump sammen i 1988, etter at hun offisielt hadde blitt amerikansk statsborger. Foto: AP
BLE STATSBORGER: Her er Donald og Ivana Trump sammen i 1988, etter at hun offisielt hadde blitt amerikansk statsborger. Foto: AP Vis mer

I intervjuet avslørte Ivana også at hun har jevnlig kontakt med eksmannen og at det er hun som ved flere anledninger har oppfordret ham til å benytte Twitter for å spre sitt budskapet til følgerne.

Utroskap

Under valgkampen ble Donald Trumps kvinnesyn et stort tema. Washington Post offentliggjorde blant annet et videoopptak fra 2005, der Trump lattermildt skravler i vei om gledene i både utroskap og overgrep mot kvinner.

Seinere publiserte også avisa New York Daily News et klipp fra et intervju med TV-kanalen ABC, gjort i 1994.

I dette intervjuet snakket Donald Trump om hvorvidt han faktisk hadde tenkt å fortelle sin daværende kone, Ivana, at han i lange perioder hadde vært utro med skuespilleren Marla Maples, hvis ikke dette hadde kommet fram i pressen.

- Det er artig at du spør. Det kan være at jeg, tja, kanskje hadde det pågått fortsatt. Jeg er ikke sikker, sa Trump om utroskapen, og la til:

- Livet var så deilig på så mange måter. Businessen gikk bra, jeg hadde en deilig kjæreste, en deilig kone - alt var deilig. Livet var en dans på roser, sier Trump.

Etter at utroskapen ble kjent gikk Donald og Ivana Trump fra hverandre - og Maples ble Trumps andre kone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer