Brudd mellom Johnny Depp og Vanessa Paradis

Superparet går fra hverandre etter 14 år.

SLUTT: Kjendisparet Johnny Depp og Vanessa Paradis er ikke sammen lenger. Foto: Martin Bureau / AFP Photo / NTB Scanpix
SLUTT: Kjendisparet Johnny Depp og Vanessa Paradis er ikke sammen lenger. Foto: Martin Bureau / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter å ha delt de siste 14 årene sammen, er det nå slutt for ett av Hollywoods desidert hotteste par.

Den amerikanske skuespilleren Johnny Depp (49) og den franske artisten Vanessa Paradis (39) går fra hverandre.

Har to barn Det bekreftet Depps talsperson overfor Entertainment Tonight tirsdag kveld.

«Johnny Depp og Vanessa Paradis har gått fra hverandre. Vennligst respekter deres privatliv og, enda viktigere, barnas privatliv», skriver Depps talsperson i en pressemelding til kjendisnettstedet.

Paret har barna Lily-Rose (13) Jack (10). Til tross for spekulasjoner i media gjennom flere år, har de to aldri giftet seg.

Flom av bruddrykter Ryktene om at forholdet var i ferd med å havarere har lenge florert i internasjonal presse.

Ifølge amerikanske People har ikke Depp og Paradis blitt observert på rød løper sammen på nærmere to år.

I januar flyttet familien fra den rolige, franske rivierabyen Plan-de-la-Tour til USA, nærmere bestemt Los Angeles. Flere medier, blant annet People, spekulerte da i om det var årsaken til at de «begynte å leve separate liv».

Avkreftet rykter i mai Senest i mai gikk Depp, som på ingen måte er kjent for å være særlig snakkesalig, selv ut og avviste at bruddryktene var sanne:

- De ryktene er ikke sanne. De er absolutt ikke sanne, sa en sint Depp til britiske The Sun under premieren på hans nyeste film, «Dark Shadows».

Også Paradis har sett seg nødt til å ta et oppgjør med rykteflommen:

- Folk sier at vi kjøper hus midt i ødemarka, eller at vi har 52 hus i Frankrike. Og det er i tillegg til å si at vi går fra hverandre hver vinter og gifter oss hver sommer, og at jeg er gravid for 12. gang, sa hun i januar i et fransk tv-program, ifølge Daily Mail.

Ekteskap og forlovelser Bak seg har Depp flere forhold, noe som resulterte i fem forlovelser og ett ekteskap.

Da han var 20 år giftet han seg med Lori Anne Allison. Ekteskapet varte i to år, før han fant kjærligheten med den amerikanske skuespilleren Sherilyn Fenn. De to forlovet seg, og var sammen i tre år.

I 1989 møtte han skuespiller Winona Ryder på en filmpremiere. Skuespillerparet forlovet seg følgende år, men nådde aldri fram til alteret før forholdet deres tok slutt etter fire år.

Deretter var han forlovet med «Dirty Dancing»-skuespiller Jennifer Grey på begynnelsen av 90-tallet, men heller ikke de to inngikk ekteskap.

SUPERPAR: Johnny Depp og Vanessa Paradis har vært et av Hollywoods hotteste par i 14 år. Foto: Amy Sancetta / AP Photo / NTB Scanpix
SUPERPAR: Johnny Depp og Vanessa Paradis har vært et av Hollywoods hotteste par i 14 år. Foto: Amy Sancetta / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I tiden etter utgjorde han og den britiske supermodellen Kate Moss et par. Moss og Depp var i et fire år langt forhold, og også Moss fikk forlovelsesring på fingeren.

Møttes i baren Først i juni 1998 traff han dama han skulle tilbringe de neste 14 årene sammen med - skuespiller og artist Vanessa Paradis.

Det var under innspillinga av thrilleren «Den niende porten» i Paris at paret først traff hverandre.

Ifølge People skal Depp ha fått øye på Paradis i en hotellbar i Paris. Depp, som var ute med sine kolleger, fikk en venn til å hente henne bort, før de to ble sittende å snakke i flere timer, skriver bladet.

Siden den tid har de fått to barn sammen, og vekslet mellom å bo i USA og Frankrike.

SAMMEN: Johnny Depp var sammen med supermodellen Kate Moss i fire år før han møtte Vanessa Paradis. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB Scanpix
SAMMEN: Johnny Depp var sammen med supermodellen Kate Moss i fire år før han møtte Vanessa Paradis. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer