Brudekjole-designeren er avslørt

Sofia Hellqvist velger svensk design.

FAVORITTDESIGNER: Ifølge Svensk Damtidning har Sofia Hellqvist valgt den svenske designeren Ida Sjöstedt til å designe kjolen hun skal gifte seg i i dag. Da hun deltok på Nobelmiddagen i fjor hadde hun også på seg en kjole fra designeren. Foto: NTB Scanpix
FAVORITTDESIGNER: Ifølge Svensk Damtidning har Sofia Hellqvist valgt den svenske designeren Ida Sjöstedt til å designe kjolen hun skal gifte seg i i dag. Da hun deltok på Nobelmiddagen i fjor hadde hun også på seg en kjole fra designeren. Foto: NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Svenske medier har lenge spekulert i hvordan brudekjolen til Sofia Hellqvist (30) kommer til å se ut.

Expressens kongehus-ekspert Johan T. Lindwall sa til Dagbladet tidligere denne uka at han var nesten hundre prosent sikker på at det ble en svensk designer som fikk det ærefulle oppdraget.

Nå kan de se ut som om han hadde rett.

Går for svensk design Ifølge den svenske designeren Camilla Thulin, er det kollegaen Ida Sjöstedt som har laget kreasjonen mange gleder seg til å se.

- Det kan passe å avsløre at det er min kollega Ida Sjöstedt som har designet Hellqvists kjole, skriver hun på sin blogg.

Svensk Damtidning skriver også at det er Sjöstedt som har designet kjolen.

- Bevoktet som en statshemmelighet Det er ikke første gangen at Hellqvist har valgt den svenske designeren. Da hun var med på Nobelmiddagen i fjor hadde Sjöstedt designet en lilla kjole med et langt tyllskjørt til henne, som Hellqvist fikk mye skryt for hos mote-ekspertene.

Hvordan brudekjolen kommer til å se ut, er likevel ukjent. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sa til Dagbladet tidligere denne uka at hemmeligheten var «bevoktet som en statshemmelighet ».

- Jeg håper hun satser på noe enkelt og stilrent, sa Totland da.

Kongelig bryllup Det er klokka 16.30 i dag at vielsen mellom Sofia Hellqvist og svenskeprinsen Carl Philip (36) starter i Slotskyrkan i Stockholm sentrum.

Paret har invitert over 500 gjester til bryllupet, og i tillegg vises vielsen direkte på SVT, og også NRK.

• Les mer om hvordan bryllupet blir her!

I NOBELMIDDAG: Iført en kreasjon designet av Ida Sjöstedt. Foto: NTB Scanpix
I NOBELMIDDAG: Iført en kreasjon designet av Ida Sjöstedt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I går tjuvstartet likevel mange av bryllupsgjestene, og brudeparet selv, feiringa, ved å feste i en militærbunker på Skeppsholmen.

Festen hadde libanesisk tema, og Hellqvist var da iført design fra den libanesiske designeren Zuhair Murad.

TYLLSKJØRT: Hellqvists Nobel-kjole hadde et langt slep. Det er det også ventet at brudekjolen hennes kommer til å ha. Foto: NTB Scanpix
TYLLSKJØRT: Hellqvists Nobel-kjole hadde et langt slep. Det er det også ventet at brudekjolen hennes kommer til å ha. Foto: NTB Scanpix Vis mer